Thursday, October 01, 2009

:: tragedi 30th september ::

Salam to all..

semalam aku sedih sangat..sedih yang teramat!!
aku rasa mcm aku failed jalankan tanggungajawab aku as a mummy, as a protecter to my lil baby..
dengan rasa sedih dan dukacitanye nak bagitau yang my baby, yang baru 4 bulan ++ itu, telah jatuh dari katil!! masyaAllah..ngeri bila aku nak ingatkan balik.... :(

as usual..sara akan bangun menyusu almost 2 jam sekali..pagi tu, around 4.30 am, die kejutkan aku utk menyusu (die kejutkan tau..pusingkiri,pusing kanan..dengan tangan mengusik2 ibu..) so,aku alih position aku utk berada in the middle of en.hubby n sara..(actual position,sara kat tgh antara ibu ngan ayah) so, after menyusu...aku tak sedar apa...sampai lah aku bingkas bangun bila aku terasa cadar ditarik dan "BUMMMM!!!" masyaAllahhh!! aku terjerit dan terusss angkat sara yang jatuh dlm keadaan tertiarap..terkedu aku..tak tau nak ckp apa..aku hanya mampu ucap "Allahu Akbar.." byk kali sambil dukung dan peluk utk tenangkan sara yang tgh menjerit (tekejut + sakit)..mengalir air mata aku tau..en.hubby dengan muka cemasnya bangun bila dengar bunyi kuat, dan sama2 peluk si kecik tu..

aku blur..kosong!!

aku baringkan sara bila dia dah tenang..aku check kepala,mulut,badan..alhamdulillah xde apa2, cuma dlm mulut die nampak mcm terbelah sket..hidung telingan x berdarah..xmuntah..aku agak lega bila die nak menyusu..but still..aku tak bole nak sambung tido dr masa kejadian..sampai la ke pagi..aku decide to see the doctor, tapi en.hubby not available since his pm (i hate her,tak bole tolerate langsung!) suruh jugak en.hubby g bank negara.aku nak bwak sendiri, tapi memandangkan car seat baby tak install lagi dlm kete,nak bawak cemana kan?cemana aku nak drive dlm keadaan baby kat sebelah lagi tangan?isk!

end up aku dok je umah,monitor sara..alhamdulillah..aku check satu badan die during bath time,xde ape2 injury..but still..takut dalaman die..sampai pkul 11 lebih, aku hantar umah pengasuh, die ok je..but still..kat opis aku rasa xsedap ati even kak liza pengasuh bgtau yang sara ok.aku balik awal..plan ngan en.hubby to bring our lil qaisara jumpe doc.however..aku tunggu2 die, pkul 6 lebih gak baru sampai..aiyaaa..seb baik..sampai je klinik, doc syikin terus check sara..mata, kepala,tulang belakang, dan die kata xde pape,cume bengkak sket kat kepala..mmg aku ade nampak ijau sket kat situ..aduhaiii..anak ibu..

sampai skang aku nyesal..napelah aku bole tetido lepas menyusukan sara?sebelum2 ni, mesti aku akan pindah semula kat tepi lepas susukan die..dan en.hubby pulak..balik dr klinik, terus die cabut katil, and at last, kami tido atas tilam sahaje..no more katil, until kita move ke umah baru nnt..ibu pasangkan sara punye play pen ye sayang..skang ni xbole..xmuat nak bukak playpen tu..insyaAllah..this time aku jadikan satu pengajaran utk diri aku! i will make sure, perkara ni xkan ulang lagi!promise!

my love..muahhsss!!

3 pengomen:

fyh October 1, 2009 at 4:49 PM  

wah...syian baby sara..

kene denda ibu ni..

syukur everything's fine.

lydzar October 2, 2009 at 10:20 AM  

alamak jatuh katil??

kami pon tgh plan nk tido without katil soon. sbb takut kan tragedi mcm ni oso tak larat dh nk bersempit 4 org atas katil king tu ngeh3

.: Ain Rusli :. October 16, 2009 at 2:54 PM  

fyh : yes..alhamdulillah, everything's fine..insyaAllah..

lydzar : haa..tula liza..aku pun,lepas kejadian tu, abg din bukak terus katil..so,kitorg tido atas lantai je skang ni..ko pun,baik berjaga2 dari awal ye...