Wednesday, October 23, 2013

:: Kakak yg berani ::


Lama dah tak mencoret2 kat sini..mcm biasa..alasannya..bz ntah apa2..hehehe..biasalah kan..bila dah dok umah, nak x nak kerja ofis ttp kene letak as top  priority..kene setelkan kerja2 yg ada..barulah setelkan hal2 rumah dan anak2..sesambil tu jugak,siapkan r&d product2 terbaru My Chocs For You..haa..banyak product baru tau kat sini..boleh klik utk tgk info ya :)  

Ok..cerita ttg kakak..actually ni kisah kakak yg sangatlaa excited nak pakai earings..tapi dlm masa yg sama die takut! Ngeri sangat gayanya bila dia tgk telinga ibu dia ni bertindik,tembus belakang cuping telinga ni ha..memula die ingtkan just lekat kat telinga belah depan tu..sekali saya tunjuk belakang telinga, terus die tak jadi! Hahaha..so padamlah hasrat die nk pakai earing tu buat sementara waktu...


balik raya haji last week..mcm biasa,seronoklah minah tu jumpa kawan2 die..rupanya dalam girls talk tu,sempat juga diorg selit cerita pasal earings! Hahaha..kelakar tau dengar..masing2 semua ckp tak sakit laa..sakit sikit laa..ada yg pakai earings kaler2 laaa..membuatkan keinginan anak dara saya utk pakai subang tu membuak2..balik tu..masa dalam kereta die ckp dengan saya.."ibu..kakak rasa kakak xtakut laa nk pakai subang..kakak nak kalet purple.." hah?purple?? Hahaha..so sy ckp kat die nanti kita pergi buat..

balik ke shah alam..time die main2 dengan anak jiran, si comel ayra, si ayra tu sibuk pulak bercerita yg die dah pakai subang..haa..lagi xtentu arah si sara ni haa..kata ayu,mama ayra ni..die buat kat Tomei je..hmm..so oklah..akan dipertimbangkan memandangkan Tomei ada kat Giant shah alam ni ha..

so beberapa hari lepas, kami ke giant sbb en.hubby nak cari barang utk die berkampung kat singapore for a week, then saje gi singgah Wah Chan..tanya2 ttg tindik telinga..diorg caj rm25 sekali earing..then pegi kat Tomei, diorg caj rm20 sahaja..harga sekali dengan earing..baru ku tahu, utk tindik, diorg xgunakan subang emas..sbb emas kan lembut..kang xtembus pulak cuping telinga..so diorg gunakan subang biasa, siap boleh pilih2 nak design yg macamana..so dengan excited nya kakak duduk dengan diapit dengan staff tomei..diorg akan buat serentak kiri kanan sbb kalau sebelah at one time, silap2 sebelah jelah bertindik nnt..time ni nampak kakak sangat berani, die tgk je org tu dok pasang subang kat alat mcm pistol..nampak muka die cuak,tapi mungkin keinginan die mengatasi rasa cuak tu kot..hahaha..sekali org tu kira "one,two, three.." Papp!!! Diorg tembak kat telinga kakak..makanya,menjerit laa anak dara ku itewww..hahaha..

menangis kejap sambil peluk ibu die ni ha..actually menangis sbb terkejut je rasanya..sbb time sy bg cermin kat die utk die tgk..xsemena2 die senyum! Lahaii..sabar jelah kakak ni..bila tanya die, "sakit x kak?" Die jawab.."tak sakit pun.." huh,berani rupanya minah ni..selama ni kalau diikutkan, mama sy dah lama dah suruh tindikkan sara ni..tapi saya rasa mcm kecik lagi..n asyik bertangguh kan..sbb at first sy pikir kena terus pakai emas..so nanti2 ler dulu kn..rupanya tak..pakai dulu sementara yg iasa ni sampai sakit or gatal dah hilang..staff tu just pesan letak minyak lps mandi..so sy just letak minyak gamat..and alhamdulillah..dah almost seminggu ni, ok je telinga die xde gatal or berair or merah2..



En.hubby janji next month nk belikan yg emas punya so siaplaa ni nnt kene tuntut.huhu..


2 pengomen:

Aizura November 20, 2013 at 6:48 PM  

Amboiii sara!! Dah bertindik.. comeyy..

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. November 21, 2013 at 12:13 AM  

Haah kak..mcm2 dah die request skrg ni..saboo jelah budak ni..