Friday, February 22, 2013

:: Aman Ville, Space U8 ::

Ni aktiviti ntah bulan berapa aritu, aku pun dah lupa..huhu..kan aritu penah cerita ttg Space U8 kat Bukit Jelutong Shah Alam? masa tu xbanyak pun shoplot yang dibuka, tapi masa kami pegi bebaru ni, ada banyak jugak laa kedai yang dah dibuka..kebetulan masa kami pergi tu, ada jualan kain2 dan barang2 dari nilai..haih, sempat jugak laa memanjangkan langkah tgk2 kain2 dan cadar kat situ kan..hehehe..

tujuan utama nak kesitu adalah nak membawak anak2 main kat Aman Ville..indoor playland yang sangat best! actually aritu masa 1st time dtg sini, xde lagi tempat ni..pastu 2nd time dtg sini time tu dah agak lewat malam, nak cari something utk supper actually, tapi time tu dah banyak kedai dah tutup..jalan2 sekali nampak play area la pulak kat situ..qaisara sangat teruja, ok! memula die mmg sibuk2 nak masuk, tapi nasib baik laa die adalah seorang anak yg sangat mendengar kata..lepas dipujuk, kata nak bawak die hujung minggu tu, so die stop meminta..

C360_2012-11-18-12-21-13

C360_2012-11-18-12-54-03

so hujung minggu tu, kami 4 beranak ke Space U8 semata2 nak pegi Aman Ville, sambil ibu cuci2 mata tgk jualan kat tgh2 mall tu..hehehe..admission fee utk masuk Aman Ville adalah seperti berikut :

Weekdays : RM18
Weekends & Public/School Holidays : RM25

Children below 3 years old (below 2 years 11months)
weekdays : RM9
Weekends Public/School Holidays : RM15

Drop & shop
RM30/hour (Weekdays)
Rm35/hour (Weekends)

Tapi rezeki Sara..xtau lah nape, orang kat kaunter tu cakap, sara punya fee RM15, sedangkan time tu sah2 dia dah 3 tahun ke atas..rezeki sara lagi..aritu masa main kat Kidz Sport & Gym kat Empire Subang pun dapat murah..suppose yuran die rm38, tapi utk sara diorg caj rm20 sahajo..ibu & ayah yang untung..hahaha.. yang best kat sini..

1) mainan die best! pada aku laa..kalau mcm kat Kidz Sport & Gym Empire Subang tu, mainan die terhad, kecik je ruangan dia tu..balik2 tu je laa mainan die kan, tapi kat sini..luas..kolam bola warna warni tu best, ada tempat utk main tembak2 guna bola2 yg banyak tu, panjat2, slide, crawling sume tu mmg ada, then, ada juga tempat fun games & educational activity..mmg puas lah budak ni lari2 kat dalam tu..

C360_2012-11-18-12-22-01

C360_2012-11-18-12-32-12

C360_2012-11-18-12-33-26

2) ada abang guard… disebabkan banyak aktiviti memanjat2, dan untuk keselamatan budak2, diorg sediakan jugak ‘guard’ utk handle budak2 ni..masa sara memula nak memanjat, nampak die agak takut – takut sbb dengar bunyi angin yg kuat (senapang hidraulik utk main tembak2 bola)..masa tu ayah keluar kejap, takkan ibu nak ikut sambil dukung khaleef kan, tgk2 ada volunteer yg nak handle sara..die yang jaga sara kat dlm tu..ikut mana sara pegi, layan die main slide..dah la abang hensem tu..peramah pulak tu..hehehe..bagus2..so parents xde laa risau kalau tinggalkan anak utk Shop & Drop kan?

3) separate infant and toddler play area .. actually kan, datang sini bukan sara je yg untung..khaleef pun sama, sbb kan aritu masa masuk tu, khaleef langsung xdikenekan apa2 bayaran pun, patutnya rm15 laa jugak kan? tapi diorg xde mintak pun? suruh masuk je..so kami bawak je laa khaleef, pegi kat infant area, then letak je die kat situ..apa lagi, seronok laa die tgk banyak mainan..so kami biarkan je die main kat situ..mmg xterganggu dek kebisingan dan keganasan budak2 toddler main..play area die pun bersih, kemas jek..sbb suke sangat tgk

C360_2012-11-18-12-57-00

C360_2012-11-18-12-56-44

C360_2012-11-18-13-02-02

4) food & drinks disediakan..  bukan lah free, kene bayar, tapi at least ada laa something utk kita minum2 dan makan2..tapi area toddler tu xboleh laa makan situ..just area infant tu je, ada tempat rehat2 kat situ..

5) parents boleh masuk free! yang ni pun best jugak..point paling penting kot, sbb kalau kat tempat lain, mesti salah sorang je kan..tapi yg ni, ibu & ayah boleh masuk, xperlu bayar apa2..haih, sedaplaa kami pun join main kejar2 dengan sara..sorang layan khaleef, sorang layan sara..sedang elok lah tu..

C360_2012-11-18-12-34-03

C360_2012-11-18-12-44-30

6) birthday parties!   tempat utk celebrate bday party pun disediakan..kebetulan masa dah siap2 main, dah ready nak keluar tu, team diorg tgh setup tempat utk bday celebration..meriah dengan belon2, makanan semua..teruja sangat tgk..boleh laa plan sambut birtday together2 utk budak2 berdua ni nanti..insyaAllah..

ok, tu je kot review yg aku boleh buat utk Aman Ville..aku boleh bagi 4 bintang out of 5..mmg boleh dtg lagi next time ni..skrg ni khaleef dah pandai memanjat..mmg elok sangat laa tu..hehehe..

so sesapa yang rasa nak bawa anak2 ke sini, mmg sangat recommended, mmg puas hati servis, layanan yg baik dari staff..dan juga selesa untuk semua peringkat umur kanak2 Smile

Telefon Aman Ville Space U8 : 03 50334830
Email : admin@amanville.com
Facebook : amanville@spaceu8
Twitter : @AmanVilleU8

2 pengomen:

Aizura February 22, 2013 at 9:38 AM  

nanti boleh la sadiq join pegi main sama2.. :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 22, 2013 at 9:55 AM  

mama sadiq : boleh kak..set date datang sini, kita g bwk anak2 main kat situ..mesti seronok sadiq, lagi2 dah pandai berjalan nanti..xterkejar papa die dibuatnya!hehehe..