Thursday, May 17, 2012

:: Play doh timeeeee... ::

Actually ini bukanlah play doh yang sebenar..hehehe..mmg aritu masa gi Toys R Us, ada plan nak belikan sara play doh, utk aktiviti kami sama2..tapi masa tu pikir takut die tak pandai main, kang dok tepek sana sini, satu keje pulak aku nak tanggalkan..betul tak.. then, masa nak beli susu qaisara kat giant aritu, sangatlah happy, sbb susu Sustagen ada bekalkan permainan ala2 playdoh ni, siap ngan acuan bagai..ohh..rasanya tak cerita lagi yang susu qaisara aku dah downgrade, dari Enfagrow kepada Sustagen Kid 3+.. murah sikit, tapi still dr pengeluar yg sama..MeadJohnson.. :) suka susu2 dari meadjohnson ni, sbb selalu je kasik gift.. :)

So, memula tu die mcm blur laa..ape kemende laa gift susu die kalini..selalunya, bag laa..buku laa..tapi kalini dalam kotak..aku suruh simpan dulu, nanti kemudian bila time lapang baru kita main sama2..then die ikut je laa kan..anak yg baik.. :D then, masa adik aku si Una tu datang sini, aku kuarkan, saje nak ajak main sama2..time tu punye lah teruja anak dara sorang ni..die mcm tau2 je apakemende tu..dari mula, aku ajar die, then aku buat contoh 1-2 item, then lepas tu die buat sendiri..tgk laa hasil nya apa..

dalam proses nak membentuk play doh..

ada beberapa item yang tgh 'dibakar' :)

dan...taraaaa...ini lah hasilnyaa...

kreatip makcik sorang ni kan? cantik nau hasilnya..mcm tak percaya je die yang buat..hahaha..ada laa sikit2 cacat kat tepi2 udang, ketam tu..tapi pada aku..sangat ok utk budak 3 tahun kan? hehehe..so lepas ni boleh laa kita pow ayah beli real play doh kat toys r us kan kakak sara?


2 pengomen:

Fieza79 May 17, 2012 at 11:58 AM  

menarik tgk play doh tu..kang si mak pula yg teringin nk main hehee..

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. May 17, 2012 at 12:09 PM  

hehehe..betul tu kak fieza..ain tinggalkan die main sendiri..pastu tgk2 dah banyak item die buat..tetibe ibu nye pulak teringin nak cuba..sbb suke tgk tanah liat yg berkaler2 tu kan..hehehe..