Monday, February 20, 2012

:: Berdebar menunggu hari esok... ::

Ada apa dengan hari esok?

Mama admitted kat hospital Temerloh harini..utk checkup, scan, and other few procedures yang akan mama jalani utk operasi esok..utk pengetahuan, mama akan menjalani operation di hospital temerloh esok, untuk membuang hempedu..

sebelum ni, actually mama ada kene admit kat hospital yg sama lebih seminggu (time tu sy tgh mabuk teruk)..dalam bulan 11 rasanya..disebabkan sakit perut yang teruk..bila doc scan, rupa2 nya ada batu dalam hempedu mama..makanya, atas nasihat doktor, hempedu tersebut harus dibuang, untuk elakkan sakit dalam perut berulang lagi..masa tu kami adik beradik berganti ganti menjaga mama yang sakit, sy pun walaupun tgh mabuk teruk, tetap gagahkan diri utk jaga mama kat hospital time tu..alhamdulillah, seminggu lepas mama discharge, mama dah fully recovered, tapi mengikut kata doc, hempedu tu tetap kene buang..

so operation akan dimulakan esok pagi..sy bernasib baik, untuk kali yang kedua nya, kebetulan mama sakit & admit ketika adik sy Una yang study kt politeknik kuantan tu, sedang bercuti..alhamdulillah, lega rasanya bilamana ada somebody yang tolong tgk2 kan mama disaat mama sakit mcm tu..sy mmg tak dapat nak balik minggu ni atas sebab2 tertentu, then mama pun tak kasi balik..kata die, setelkan sume keje2 dulu, baru tgk mama..haih, serba salah dibuatnya..tapi apa pun, sabtu ni lepas kelas sy akan terus balik kampung, dan akan stay kat sana seminggu..means sy akan working from my hometown! sy akan ambik alih tugas menjaga mama..memasak, dan buat keje2 rumah..yeahaa..sian en.hubby..terpaksa berjauhan dengan kami..hik hik hik..ni pun atas restu en.hubby jugak..thanks abg for your understanding..luv u muah2.. :)

mohon jasa baik kawan2 utk doakan mama sy selamat menjalani pembedahan esok, dan semoga luka nya cepat sembuh..amin.. :)

ni gambar masa mama kene admit sebab sakit dalam perut beberapa bulan lepas..kesian, xboleh nak bercakap sbb sakit, dan terpaksa gunakan bantuan oksigen utk pernafasan.. :(

asyik kene ambik darah je lahai..

beberapa hari dah kat hospital..mama dah boleh buat peace! hope lepas ni pun mcmni ye..cepat sembuh..amin..


5 pengomen:

♥♥azatiesayang ♥♥ February 20, 2012 at 3:00 PM  

K.atie doakn semoga semuanya selamat.Aminnnnn

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 20, 2012 at 3:11 PM  

terima kasih kak atie...ain hargai sangat2..amin.. :)

ummi mien February 20, 2012 at 4:59 PM  

semoga sume dpermudahkan olehNya. amin

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 20, 2012 at 5:04 PM  

thanks so much, mien..aminn.. :)

RazFiRa February 20, 2012 at 9:41 PM  

semoga awk cpat sembuh.. mama awak nampak kuat semangat. sampaikan salam saya kat dia ye :)