Thursday, November 03, 2011

:: Alhamdulillah..rezeki dr Allah.. :) ::

Salam semua..
rasanya...lama nya lahai x berblog..banyak nau kekangan nye skang ni..dengan kesihatan tak mengizinkan, dengan kerja2 sampingan lagi..mmg tak cukup tangan dibuatnya..last update blog pun lepas kejadian kecurian aritu..

actually banyakkk sangat entry2 dalam draf yg tak terpublish..sbbnye, dulu saya byk karang entry, pastu gamba xdimasukkan lagi..sbb nya, gamba still dalam kamera/handphone, tak ditransfer ke dalam laptop lagi masa tu..paling banyak entry terbantut adalah entry kami pergi bercuti2 ke PD aritu..banyakkk sangat gamba best2 masa percutian tu..esp gamba qaisara lah! gamba di resort, swimming pool, tepi laut kat tepi resort tu..gambar qaisara mengorek pasir buat istana, main tepi laut, jalan2 tepi laut malam2..kami berkaraoke satu family..pegi taman burung unta..1st time tgk burung unta/ostrich depan mata, kasik makan kat binatang2 kat taman tu..since binatang semuanye lepas bebas..iskk..banyak lahai!! sayangnyaa...kamera ku telah dicuri..perompak bangsat tu dh selamat songlap kamera kami.. :( dan jugak, external hard disc pun diambiknya..dalam tu ada gambar qaisara since newborn, sampai la skang ni haa..mmg ralat sangat rasa..sbb kami xde cuci banyak pun gambar qaisara..semuanya softcopy je..sayang sangat! huhuhu..

sampai skang ni...mcm xde apa berita pun dr polis..xtau la apa status terkini..nak ckp lelebih kang, takut jugak kan..biarlah polis buat keje die (kalau buat laa kan) dan utk perompak2 tu..kami redha barang kami diambik..yg pasti nya mereka2 takkan terlepas dr hukuman Allah nnt..kalau tak dibayar cash kat dunia ni, nnt tunggulah kat 'sana'.. (ayat pasrah sbb tau mmg takkan dapat barang2 tu semula..)

tapiii...Allah tu maha adil..
alhamdulillah..pada hari kejadian tu, sy baru dapat tahu yg actually sy tgh pregnant at that time..syukur ya Allah..xjangka pun, sbb lepas sy stop makan ubat yasmin aritu, period mcm tak menentu..maybe sbb hormon kan? so masa g checkup kesan sy kene pukul kat pinggang tu, doktor suruh sy check upt dulu..sbb sy supposedly kene x-ray..then, lepas check upt, doc kata "insyaAllah tak apa2 kesan lebam tu..cuma muscle aje, sbb kalau sampai ke tulang, patutnye u tak boleh berjalan pun..tekan area lebam tu mesti sakit2..so doc takkan x-ray, sbb lagipun u are pregnant!"
ohhh..rasa nak nanges ok!sbb terkejut pun iye jugak..alhamdulillah..rezeki Allah nak bagi..siapa yg tahu kan?

then a few days lepas tu, sy dapat tau yg company tempat sy bekerja akan buat adjustment gaji..alhamdulillah..berdebar la jugak tunggu berapa angka yg sy dapat kan..yg ni adjustment berdasarkan market price..means gaji pasaran lah..alhamdulillah..dapat jugak adjustment about 23% daripada gaji asal.. huhuhu..tinggi kan? haaa..tu lah salah satu sbb sy rasa bersyukur sangat2..rasanya mmg takkan ke mana2 dah lepas ni..stay je lah kat company ni agaknye..hehehe..taun depan tunggu increment pulak, bulan 12 ni bonus..yeay! alhamdulillah.. :)

syukur sangat2 dengan apa yg sy dapat lepas kejadian aritu..xkisah lah barang kemas hilang, cash, apa semua tu..sy tak pandang dah..dah anggap semua tu bukan rezeki sy dan keluarga..sy redha..sbb sy pasti tuhan tu adil..lepas kejadian tu jugak alhamdulillah rezeki bisnes pun mencanak2..bukan main banyak dapat order, smpaikan terpaksa sy pass kan pada org lain..yelah, musim nak kawen ni kan.. :) apa2 pun..kita perlu bersyukur..sentiasa berterima kasih kepas Allah atas semua nikmat yg Dia berikan..Dia ambik sedikit dr kita, dan digantikan dengan sesuatu yg 'besar'.. alhamdulillah.. :)

8 pengomen:

Imaan09 November 3, 2011 at 3:42 PM  

alhamdulillah!
allah maha adil!

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. November 3, 2011 at 4:04 PM  

imaan09 : alhamdulillah..syukur! :)

littlehumblelynn November 3, 2011 at 6:09 PM  

ain ;

Happy for you as well
congrats,jaga diri yek

ummi mien November 4, 2011 at 2:16 PM  

sori aini. tak sempat nak komen kisah rompak tu. tapi apapun syukur sgt sbb ko dh bole terima. annnddd congrats! wah...ni btol2 rezeki besar. berkat nak terima orang baru la kata kan.

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. November 4, 2011 at 2:29 PM  

littlehumblelynn : thanks so much dear! :)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. November 4, 2011 at 2:30 PM  

mien : ohh..xpe,aku tau ko dah lama tak online, bz dengan si kecik kan..hehehe..tulah, alhamdulillah..mmg rezeki besar..syukur sangat2..alhamdulillah.. :)

nasyabella November 8, 2011 at 2:35 PM  

Ahamdulillah..
Tu la orang cakap " setiap yang berlaku pasti ada terselit hikmah"

:>

cikpuanhady November 14, 2011 at 11:53 PM  

wahhh..tahniah dear, jaga diri bebaik tau..