Monday, October 03, 2011

:: Cerita Open House Aidilfitri 2011 :;

Salam semua..
entry basi ni actually..dah banyak nau yg tertangguh dalam draf..tgk2, entry raya still ada yang tak publish..haih, mintak maaf la ye..even raya dah pun habis, cerita raya saya masih ada lagi ni haa..saje nak letak sini, kot nak tgk2 dimasa akan datang kan..huhuhu...

actually, utk raya aritu kami buat open house kecik2 aje..ajak kawan2 dan jiran2 terdekat aje..tak buat besar sbb budget pun tak berapa nak besar..banyak habis masa raya aritu..hehehe..tapi hajat yg satu ni mmg dari awal lagi dh plan, nak share rezeki dengan kawan2, alhamdulillah..termakbul la jugak akhirnya, walaupun kecik2 aje.. :)

foods..

foods lagi..

desert..cupcake & choc moist cake paling laju antara yg banyak2 tu..especially cupcake mashmallow & smarties tu..licin..!

taun ni kami tak masak sendiri..cume rebus ketupat, then mama masak rendang ayam..yg ni mmg special lah..rendang die kaler kuning..pakai cili padi ko! mmg mabeles lah..oh, macam biasa, tetiap taun time open house, mesti kene import mama utk masak2 special dishes mcm ni..hehehe..yg lain2, sate, roti jala n meehoon goreng, semuanye tempah..utk desert pulak, semuanya buat sendiri..cupcake, choc moist cake, puding cocktail sumijelly, agar-agar, dadih, cheese tart (dah kata tokey cheese tart kan..hehehe..) pastu adalah sikit2 lagi utk budak2 dan tak lupe biskut raya dan kerepek2..coklat i tak buat utk open house ni..tak sempat! ingat nak buat jugak laa lollychoc utk budak2 kan..tapi sorry lah, tak sempat dah..tak cukup tangan..huhuhu..


antara tetamu terawal.. :)

jumpe abg senior masa kat utm dulu n wife..dah lama sangat tak jumpa mereka2 neh..yg tudung hitam tu, my best buddy..reen.. :)

majlis bermula pkul 2 ptg, sampai 6ptg..alhamdulillah, tetamu mmg tak berenti sampai laa pkul 7 malam..penat mmg la penat..tapi seronok!! nak2 lagi..jumpe dengan member yg dah lama tak jumpa..mula laa kuar gosip2 lama kan? hahaha..tapi tu lah..awal2 je kamera dok kat tangan..tapi bila tetamu dah ramai memenuhkan rumah, kamera ntah ke mana..dengan nak topup makanan, desert lagi, semua nak kene check selalu..dengan duit raya anak2 kecik lagi kan..nasib baik laa my abah tlg concentrate buat & topup air..en.hubby pulak sibuk melayan tetamu..mama, pun sama..sbb my mum kan selalunya memeriahkan suasana, so that sy biarkan je die melayan sembang tetamu2 yg hadir..huhuhu..

alhamdulillah, taun ni xde membazir langsung..ada balance sikit2 tu, kami bedal buat makan malam, then mama pack sikit2 utk bawak balik..mama n abah kene balik gak malam tu, sbb esoknya mama kerja..sian my mum..terhutang budi sangat ngan dia.. :)
anyway, thanks to mama&abah..dan semua kawan2 yang hadir..kita jumpe lagi di Aidilfitri tahun depan ye! insyaAllah.. :)

2 pengomen:

NormaLiza Mah October 4, 2011 at 9:47 PM  

saat paling saya suka.. OPEN HOUSE. boleh makan macam2..
saja singgah.... n usha iklan. moga dpt tmbah dana.

peaceza October 5, 2011 at 6:27 PM  

eh, ada gambar i la..