Thursday, August 11, 2011

:: Time nak pakai duit, dia buat hal pulakkk.. ::

Salam semua...
Sy tgh sedih ni tau!
Henfon kesayangan saya rosak..button banyak dah tak boleh tekan..then selalu hang..benci! sy bukanlah pemakai henfon yang mahal2..tak mau lah..tak perlu pun access internet 24-7, cume, sy mahukan kamera dan kualiti gambar yang bagus dan cantik dan senang nak handle..seperti henfon sy yg rosak ni..
Sony Ericsson Cybershot C903..5mega pixel kamera..kira dah ok dah utk saya..sbb nye, sy kan biz chocs, so every order yang sy terima, mesti sy amik gambar, dan upload ke blog coklat saya..ataupun fb My Chocs For You..yelah, as an appreciation dan jugak sebagai 'album' utk prospek2 yang lain..hmm..nampak gayanye, lepas ni terpaksa lah usung kamera kesana sini pulak utk amik gamba..kecewa tau!

inilah henfon yg sy usung ke hulu hilir selama ni..cume lebih kurang 2 tahun je riwayat die..huhuhu..

dan lagi yg membuatkan sy sedih, henfon tu skang ni tak boleh nak restart, sbb button OK tak boleh ditekan selepas masukkan password..sy tak sempat nak salin semua number dalam phone book tu..habisla sume number family, kawan2, number customer, student, agen..adehhh..susah lah mcm ni..nampak gayanye hujung minggu ni nak taknak, sy kene cari replacement..kalau keadaan terdesak, terpaksa lah cari telefon yg biasa2 aje dulu, lepas raya dah lega2 baru la cari yg canggih sket..tak pun, hujung tahun nnt baru cari yg canggih sket..sbb sy akan dapat bonus time tu..haa..best2.. tgk lah cemana nnt..kalau ada henfon baru tu nnt, sy tepek kan kat sini..hmm..sedih! :(

sy minat dengan brand Sony Ericsson sbb die punye sistem bunyi die best, gambar berkualiti, dan harga pun tak semahal nokia..tapi kalau ikut kan glemer, mestilah nokia lagi glemer kan..hmm..tgk la keadaan nnt, mana2 yg berpatutan dan mampu dimiliki dalam masa2 terdesak ni, itu lah yg saya rembat..tak kira lah jenama apa sekalipun..(eh, BB pun dah murah skang ni kan?hahaha..) pada saya, henfon mmg SANGAT perlu, bukan utk kerja opis, sbb bos dan team saya bukan lah style calling2 kalau ada problem ngan keje ke ape (sangat best, sbb rasa privacy..tak mcm company lama dulu, apa2 hal sume nak call..boring) tapi henfon tu sangat perlu utk bisnes saya..sepatutnya all in one lah, nak angkat call, nak balas sms, nak amik gambar..dan jugak wifi..hmm..

buat kawan2 yang ada membaca luahan hati ku ini..sila2 lah sms kan number henfon anda ye..ataupun emailkan kat saya ain.rusli@gmail.com Kalau ada sesapa yang sms, tapi sy terpaksa bertanya "siapa ni ye?" jgn amik hati, ok! number anda sume dah hilang.. :(

2 pengomen:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. August 11, 2011 at 11:52 AM  

ainie...

sama la kita lagi! hahaha hemfon sy pun tgh bengong sesgt.. tp sy pujuk dia, bgtahu sy nak raya dulu.. x nak la rosak..
awak tahu, bila call, suara nunnnnnnn jauh nye.. x denga apa org ckp! hahaha pastu, slalu je dia nak padam2 sendiri.. dah la asik naik msg, memory full semua! padahal, dah kosong pun fon memory and memory card tu..
abg nik ckp, fon sy dah nak ajal la tu.. huhu hrp2 bertahan la sampai raya ke.. hujg tahun, lagi la cun kan! hehehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. August 11, 2011 at 1:09 PM  

hahah..asyik kebetulan je kita ni kan lin..tu lah, nak kene tukar henfon rayala gamaknye ni..ade yg takde baju raya ni kang..hehehe..sy ni sbb pakai slide, rasenye tu la sebab die dah bengong2..lagi la pulak jadi permainan qaisara.hehehe..