Friday, August 19, 2011

:: New babies.. ::

Salam jumaat semua..
Tinggal lagi lebih 1 minggu je utk kite beraya kan?korang dah setel beli baju/kelengkapan raya dah? sy ngan en.hubby dah cari dah kelmarin..apelah, cuti nuzul quran, kami pegi shopping pulak..huhuhu..nak buat cemana..mmg takde masa lain dah..weekend ni pun mesti sy dok berhibernasi je kat umah gamaknye, sbb banyak lagi order nak kene siapkan nehh!!

rabu lepas kami jenjalan pegi ke midvalley..alhamdulillah, org takde la ramai sangat, maybe sbb kl cuti kan?boleh la jalan dengan senang hati, xde la langgar2 bahu ke apa.qaisara pun lepas bebas die berlari sana sini..lantak la nak oii..ibu nak cari baju kamu ni haa..alhamdulillah, dapat 2 pasang jeans, tshirt, blouse..ngan kasut raya..tinggal lagi baju kurung aje ni..dan jugak baju2 tshirt utk pakai basahan..qaisara ni yg sy nampak, cepat nau meninggi..anak ayah..kan? suar jeans yg sy beli bulan 5 aritu, dah senteng dah kakinya..baju 2 tahun mmg tak muat dah..nampak perut muncit nnt..huhuhu..

dari midvalley, kami ke alam sentral shah alam & pkns..kalini misi kami adalah utk mencari baju kurung ibu n qaisara dan jugak baju melayu en.hubby...alhamdulillah, kat sini pun xramai org sangat..dapat la cari ngan tenang..tapi penatnye kaki..ya Allah..tuhan je la yang tau..lenguh! qaisara pun dah penat, nak ibu atau ayah dukung jek..dah la berat dah belas2 kilo..haih, sabau je la nakk..pusing2 punye pusing, baju ayah ngan ibu je yg kami jumpe..baju kurung qaisara banyak, tapi xde kaler yg kami nak..hmm..nampak gayanye, weekend ni kene mencari lagi la jawapnye..huhuh..

dah pkul 6 lebih, kami ke param belakang pkns tu je..banyakk nye lahai pilihan nak beli..huhuhu..sempat laa sy mencapai tepung pelita yg sy xdapat2 lagi sepanjang puasa neh..dah setel beli juadah, sekali tu..hujan daaa..alaa..baru plan nak berbuka kat tepi tasik depan pkns tu..sume org berterabur lari sbb hujan turun tetibe ajek..hmm.nampak gayanye kene berbuka depan pkns je laa jawapnye..cari port best, then makan2 kat depan pkns tu..bukan kami ajek yg berbuka situ, siap ade yg bentang tikar pun ada!hehehe..ni mesti kes plan nak berbuka kat padang/tepi tasik tapi terbantut dek kerana hujan.. :)

after makan, solat kat alam sentral..tetibe en.hubby tanye.. "nak cari handphone tak?" huishhhhhh...ni yg best nehh..sy sukaa..saya sukaaa..kan merujuk pada entry ini, sy jadi stress sbb time2 bz call/sms customer, henfon bermasalah pulak..dan skang sy dah dapat penggantinya! hehehe..kan kat tingkat atas tu ada satu level yg jual handphone, laptop, kamera, dah jadi ala2 lowyatt kat situ kan? hmm..bagusnyee..so singgah situ jap..sy mmg dah aim satu tepon ni..dan sy dapat!

Samsung Galaxy Mini

alhamdulillah..smartphone samsung galaxy mini kini menjadi milikku..hehehe..harga nye murah dan mampu milik, spec die pun ok, worth it la kalau nak beli..cume kamera die jelaa 3.0mp..tapi xpelah, still terang jugak bila amik gamba..nak tgk spec die lagi? ni kat bawah ni haa..




samsung galaxy mini specifications

yeay! sukeee...sy tak terfikir nak beli henset yg harga riban2..pada sy, dapat yg basic punye spec pun xpe..tapi tu lah..tgk yg henfon sy beli ni mmg murah..kira smartphone budget, dengan spec yg ok dan berbaloi..hmm..hopefully tahan lama lah henfon sy kalini! melainkan kalau dah boring, nak tukar yg baru.. :D

haa...masa jalan2 kat midvalley, sy tgk butik sembonia tgh ada sale..saya sempat usha, dan terberkenan ngan satu handbag neh..uiskk..kebetulan handbag mmg nyawa2 ikan..so rembat satu..suke dengan design die.. :) walaupun rege nye quite mahal, sbb design baru, tapi sy puas hati..dan pada saya, ianya adalah satu reward utk diri sendiri..yelah, penat lelah bisnes, nak la nampak hasil kan..hehehe..alhamdulillah..dan yang bestnye lagi..dapat free gift wristlet..oho..sy suke, instead of boleh jadi pengganti wallet, dapat jugak sy isi henfon baru tu nnt! :)


sy punye! :)

hmm..banyak nye lahai membeli..tapi xpelah, sy bukan jenis yg suke shopping2..sesekali dapat membeli..apa salahnye kan..utk diri sendiri jugak..bukanlah membeli tu sbb nak pakai raya sangat pun, tapi sebab kebetulan promosi/sale banyak time2 raya mcm ni kan..so ambik la kesempatan ni..yelah, kita kene la bijak kan..membeli time2 sales ni, banyak untungnya..janji poket kene penuh laa..makanye lepas ni, no shopping2 dah ye..membeli baju anak dan adik2 aje..huhuu..

eh, kasut/sandal tak beli lagi..cemana??

6 pengomen:

Diyana August 19, 2011 at 1:38 PM  

pandangan ko sama dgn aku ain.aku pun, selesa dgn henset ekonomi je..janji boleh call,sms,mms,intenet..hehe. bukannye ape,kdg tu certain org beli mahal2 pun..nak kene tanggung hutang installment plak 6-12 bulan. tak ke haru tu?bior murah je,janji kita leh beli cash tak yah hutang2..;)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. August 19, 2011 at 2:40 PM  

haaa..kan donat? spec yg biasa2 aje dah cukup..aku xtukar data plan pun, sbb ada wifi pun dah cukup baik dahh..hahaha..sbbnye 24jam aku online internet kat laptop, so henfon xyah lah.. :D
berjimat cermat amalan muliaa... hehehe

lin August 19, 2011 at 3:31 PM  

wahhhhhhhh best nye awak dh ada henpon baru... sy masih dgn cik henpon sy yg kuat pengsan ni! kekeke bila la abg nik murah hati nak blanja sy beli henpon baru ni.. huhu yg penting, henbeg baru tu.. mesti cantek.. sy tahu, taste sahabat sy ni, tiptop! =)))

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. August 19, 2011 at 3:41 PM  

hahaha..haa, ape lagi lin..pow ler abg nik!bonus die masyuk kot raya ni?hehehee..sy punye henfon mmg dah nazak gila dah lin..tu pasal kene tukar baru..hangin sy masa customer call/sms, henfon dok hangg aje tiap masa..benci tau..

hahaha..xdelah lin..biasa2 aje..time sale ni baru laa mampu nak beli..hehehe..sy ni, kalau sebelum2 ni mmg beg qaisara tu lah handbag sy, sbb malas nak banyak2 bag kan..tapi dah alang2 tgh sale, rembat je laaa satu..hehehe..

Ya ALya August 19, 2011 at 11:52 PM  

salam...t email yer harga hset samsung mini galaxy ni,cam berminat lak nak beli..

ni email fizalya82@yahoo.com

Aizura August 22, 2011 at 9:48 AM  

wah! akhirnya dh berjaya merembat henpon baru. mari kita ber Samsung dan ber Android.. heheheh.. :)