Monday, August 15, 2011

:: Buka puasa ramai2..syok! ::

Salam semua..
mesti aktiviti u olls best kan last weekend? mesti ade yg settlekan beli keperluan raya..buat kuih raya..masak special utk buka puasa..kan?
tapi sy tak..eh,maksudnye...keperluan raya sy tak setel2 lagi..masak special utk family bukak puasa pun tidak..tapi sy kene siapkan tempahan raya..ada yg nak kene antar ke kedai, tempahan agen..banyak yg nak deliver hari ahad..makanye, sabtu tu pulun laa dok siapkan semua..sampaikan tak tido malam..tu baru utk last week..ni yg akan datang ni, panjang nau listnye..adehh..harap sy dapat manage masa dengan betul, dan dapat siapkan semua tempahan sebelum balik raya lah ye..aminnn.. :)

oh, nak cerita pasal pot luck kami semalam (ahad)..plan memula oleh Azzamoro, then alhamdulillah..plan ni menjadi semalam..buatnye kat umah reen kat sri pristana, sg buloh..juts beberapa minit ajek dr umah sy.. :) kami mmg dah plan, masing2 akan ada juadah yg perlu dibawak..dah nama pun pot luck kan.. :) semalam, lepas hanta semua order2 kat customer, sy pulun pulak memasak..seb baik la tak kene masak lauk..hehehe..sy just prepare spaghetti bolognese, puding custard cocktail ngan apam polkadot je..asalnye ada yg request mintak sy bawak kan cheese tart, tapi disebabkan kekangan masa, mmg tak terkejar lahai! dan jugak kebetulan ada  tempahan apam polkadot, sy buat la lebih sket.. :)

ni antara makanan2 yg ada..tu, belah kiri sekali spaghetti bolognese, then ada nasi lauk gulai nanas ikan masin, kari ayam, ayam goreng berempah, sup ayam,telur dadar, ulam2 dan sambal belacan..then, ada jugak roti jala, murtabak, kuih2, puding cocktail, apam polkadot dan buah-buahan..utk minuman pulak, ada sirap bandung ngan oren..haaaa..amik kau! makan la sampai kembung..hehehe..

letak laa air best cemana pun, air sirap die jugak yg die pilih..hehehe..

suasana kat umah reen..best mcm ni, makan ramai2..sambil sembang2 dan layan anak..

qaisara dan abg airyll..

gambar tak berapa nak clear..dari kiri yours truly n qaisara, lin mpm dan anak daranya husna, azzamoro ngan anak bujangnye yg sulung airyll, reen si tuan rumah bersama anaknye iman yang bam bam, kak ina dengan budak comel aira, yana babyibu with handsome boy ammar..yg dok belakang tu rumi dengan anak aza yg ke 2, alyff..dan jugak yani ngan anak bujangnye yang putih melepuk, aydan..yg kaum bapa jadi tukang amik gambar aje ye..hehehe..

cilok kat azza punye blog..clear sket gambaunye

best kan bila sesekali berkumpul ramai2 mcm ni..sbb dah lama tak jumpe..yelah, masing2 dok jauh2..kl, melaka, kuala kubu..bukit jalil..ha, merata tuh..actually ni la rakan2 masa sy kat utm dulu..rindunye utm!hahhaa..antara ramai2 ni, ada 5 org yg pernah dok satu rumah..sy, azza, reen, yana ngan rumi..dulu ramai yg gelarkan rumah kami tu 'rumah budak cantik'..hahaha..xtau lah, sbb penghuni2 nye cantik kot? muahaha..*perasan*

banyak juadah yang tak abis, kami tapau..sbb tuan rumah pesen yang tak makan sahur..kami apa lagi, seb baik jugak laa tuan rumah sediakan bekas plastik..haa..angkut semuanya..heheeh..sy siap tapau nasik ngan lauk gulai nanas ikan masin..sodap ooo..yani masak..kawan2, lepas ni kita together2 lagi ye! yg terdekat, insyaAllah, kita buat maka2n time raya nnt..ataupun plan bercuti kemana2..mesti best! :)

3 pengomen:

Diyana August 15, 2011 at 6:22 PM  

bestnye bley together2..;).bile la eh aku leh jumpe korang suma..agaknye kene le pindah dok kl dulu..hehe.

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. August 15, 2011 at 8:33 PM  

hehhe..best tau donat..tapi xpe,nk wat cemana kan..dah ko jauh..nnt bebila ko plan nak turun kl, bgtau la kitorg..nnt kita jumpe la memana.. :)

-yani- August 16, 2011 at 11:33 AM  

aidan putih melepuk ek ain.. hehe.. apam polkadot ko tu sedap weih..