Tuesday, June 14, 2011

:: Baru boleh bernafasss... ::

Salam semua...
Lamanyeeee lahai aku tak update blog..lepas birthday aku 30 may lepas, sampai la en.hubby punye birthday pun dah nak sampai 2-3 hari lagi..masih kat situ jugakk entry nye, tak berganjak!huhuhu..

bulan May sampai awal June adalah bulan yang sangattt sibuk pada aku..sbb apa? yg pertama2 nya sbb keje2 kat opis aku lah..ada satu project ni nak live pada 28may lepas, so that nak kene pulun siapkan test plan, dan jugak execute testing..yang ni aku nak kene catch up cepat, memandangkan aku adalah last phase sebelum system live..aku kene verify everything sebelum system tu live..hohoho..ingat keje senang ke adik2? susah oooo..client project kami - GSK...diorg punye UAT - user acceptance test - sangat la detail ok..so that sebelum diorg bising, baik aku test betul2..

pada masa yang sama..


tgk lah jadual aku bulan may.. ada yg kata, tgk jadual pun dah terasa penatnya..mana nye tak! satu hari kene siapkan 2-3 order..ye lah, mmg lah semua ni rezeki dari Allah..Alhamdulillah..tapi tu laa..mmg tak menang tangan aku dibuatnya..nak tolak order, aku mmg tak boleh laa..tak sampai hati..ade jugak yg aku amik, mana2 yang order nye tak complicated tu, aku sub kan kat orang lain..terpaksa buat mcm tu, kalau tak, mmg tak siap la order..ramai yang tanye aku nape tak ambik pekerja? memula rasa mcm tak perlu kot..en.hubby boleh tolong, tapi rupenye die pun tgh sibuk bulan lepas..keje tgh banyak, balik pun malam..makanye, adelah dekat 5-6 hari jugak aku tido lepas subuh..ade jugak yang tak tido..haish..pengalaman betul..keje opis nak kene siapkan..order jugak nak kene siapkan..2-2 tu tanggungjawab..tapi tu lah, nak buat cemana..tangan aku ade dua aje..bila dua2 dah digunakan, mmg tak dapek laa nak buat mende lain, esp update blog! even blog mychocs4u aku tu pun tak ber update..start malam tadi baru aku nak update sume2 order bulan may punye..haihhh..

actually kan..banyak sangat mende nak cite ttg aktiviti di bulan may..walaupun sibuk, aku sempat lagi pegi berjalan2 dengan my bff..hazzereen dan azzamoro, bersama family masing2..haa..keje, keje jugak.aktiviti bersama kawan2 haruss ON jugak..hehehe..destinasi kami ke JB, saje nak tgk balik tempat belajar, bermain dan tempat melepak kami suatu ketika dahulu..contohnya steamboat kat dataran jam kat jb tu..tempat harus pegi tu! jugak taman universiti, rumah sewa, jusco taman u, burger depan 7e..uish, banyak lah kenangan nye kat taman universiti tuh..sayangnya aku tak sempat nak masuk utm, sbb kami sampai lewat sket, since en.hubby ade check up kat DEMC pagi tu..nanti lah aku cite kan pasal aktiviti kami yang ini..next plan, insyaAllah kami akan terbang ke Kota Kinabalu!! nak melawat kawan kami sorang lagi yang dah bermastautin kat tawau..sambil2 tu boleh la jalan2 kk, pegi kundasang, then pegi sandakan, island hopping kat sana..nak makan seafood yang segar2..isk, tak sabaunyeee..!!

kiri : azza with her 2nd hero, yours truly dan hazzereen

Alhamdulillah..skang ni baru la boleh bernafas sket..minggu ni, boleh la rilex2..nak kemas2 umah, nak lipat kain yg bertimbun..sbb minggu lepas pun bz lagi..still ada majlis kawen yang nakkan coklat sebagai doogift..last2 sebelum cuti skolah abis kan.. :) dan lepas ni..aku akan start bz balik, sbb proses nak siapkan coklat raya akan bermula..kalini haruss la aku hire pembantu..tak cukup tangan laa dik non..dengan project baru yang nak live bulan ogos ni..ha, bersilat lagi la aku, mana nak siapkan keje opis, mana nak siapkan tempahan coklat raya..hmmm..semoga Allah permudahkan...aminnn.. :)

3 pengomen:

Anonymous June 15, 2011 at 1:41 PM  

laaa.. Azzamoro tu kwn kak ain ke??!!
padanlah dia mcm familiar jee... kecik betul dunia blogging ni lah :P





~coffeeaddicts~

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. June 15, 2011 at 2:15 PM  

yes, aida..kawan baik akak masa kat utm dulu..aida kenal die kat ne?kat utm jugak eh?

Haffiz MohdNoor June 16, 2011 at 12:26 AM  

Amboi sibuknya!!..berusahalah.. Apis tgh cuti ni.. klu ade pape boleh tlg hehe