Wednesday, May 25, 2011

:: Nasi Lemak & Roti Canai Merbahaya? ::

Pagi ni sarapan nasik lemak akak kat belakang uitm tu..sedapnye nasik lemak die..sambal die pedas, nasi tak berapa lemak..kira mmg kene lah ngan tekak aku kan..aku ni mmg penggemar nasik lemak..syaratnye, sambal die kene pekat dan pedass..uisk!

sambil makan, sambil bukak email..tetibe aku ternampak satu email yg aku dapat dr satu forum ni..
"Nasi Lemak & Roti Canai Merbahaya.." aduuhhh..spoil betul la email ni..dah aku tak lalu nak makan nasik lemak bila dah baca email tu...content die mmg sume org dah tau..tapi, yelah, biasalah kan.sekali baca, insappp...esok beli lagi..hahahaha..tak guna dah segala aktiviti jogging ke hape selama ni..ceh!





Hmm...en.hubby suke makan roti canai..selalu kalau die beli sarapan, die akan belikan 1 nasik lemak, 2 keping roti canai (ko tgk! 2 keping sekali hadap) sara? 2-2 pun die bedal..tak kisah punye orang..dulu en.hubby penah cakap..tak elok mkn banyak2 nasik lemak..banyak kalori..ha,yelah tu kan? sama je skang ni..even minyak dr mamak pun masuk dalam roti..yulks!

aduhhh..kene tukarlah makanan pasni..tu..ayat yang bawah skali tu."as many of us are approaching 30 yrs old with some are already in 30s, we should be kind and gentle to our body. the least that we could do is to be moderate in everything we do and watch out on our food intake. Eat healthy food" haaaa..mmg boleh insap jap aaa..tapi aku ni..kejap ajee..esok mesti nak cari nasik lemak akak belakang uitm tu semula! haih!

1 pengomen:

Aizura May 25, 2011 at 12:07 PM  

akak mmg agak control jugak la skrg ni mkn nasik lemak & roti canai. padahal feveret. terpaksa, utk kesihatan diri yg makin tua ni..
tapiiii.. kami mengidam nk makan nasik lemak pulau kt wangsa maju dkt ofc ORI tu.. teringat!!!