Wednesday, February 09, 2011

:: Dutch Lady for Kids untuk Qaisara ::

Salam semua...
Korang mesti perasan kat tv, Dutch Lady ade kuarkan product baru kan? ade Dutch Lady Kids ngan Dutch Lady School..yang Kids punye tu utk 1-6 tahun, dan yang School tu utk 7-12 tahun..slalu je kuar kat tv..si qaisara ni everytime kuar je iklan tu, mmg tebukak luas je la bijik mata nye depan tv..suke sangat die..selalu je sebut "cucu adik..." adik adalah panggilan utk diri die sendiri..hmm..perasan kan?hahaha.. pulak tu, mengaku susu dutch lady tu susu die..ceh, padahal tak penah2 minum dutch lady pun..die tetap setia ngan Enfagrow die tu lah..

ade 3 perisa..

minggu lepas kami balik ke teluk intan lepas balik dr temerloh tu..adeh, penat nye bukan main..hari ahad tu, en.hubby ajak ke pekan teluk intan, nak gunting rambut..en.hubby ni, suke sangat potong rambut kat satu kedai india tu, mmg dah kenal laa..sbb sejak azali lagi dok potong rambut kat situ..lagi pulak, murah pulak tu..rm5 sahaja..yang aku ngan sara ni, takkan nak tercongok je tunggu die potong rambut kan? aku tak suke bau kedai potong rambut nih..busuk!huhuhu..makanye, en.hubby drop kan kami kat the store, than berjalan2 lah kami berdua dlm store tu..memula jalan kat tingkat atas..saje aku nak usha baju sara, baju harian die dah lama tak bertukar..tapi xde yang menarik..sara dapat 2 bijik botol susu barney - kartun kesukaan die ngan mickey..hasil daripada mengepow ibu..ceh..

turun tingkat bawah pulak, nak cari air..sekali lalu kat tempat susu tu kan..tgh elok si qaisara ni berjalan sambil mata melilau mencari 'hasil' tetibe die stop! "CUCU ADIK!" katanye..sambil tangan tunjuk ke rak susu Dutch Lady Kids tu..aisehh..seb baik laaa rege nye rm3.80 utk 4 kotak yg comel itu..so ok lah..meh kite rembat 1..perisa coklat..seb baik jugak die tak berapa 'kenal' ngan coklat2 bar tu..gula2 pun kenal beberapa jenis je..sbb aku mmg tak kenalkan sangat ngan coklat/gula2..kadang tu g kedai pun, die mintak roti je..hehhee..bagus anak ibu..

susu ni ade 4 perisa..strawberry, plain dan jugak coklat..boleh la buat minum2 sbb banyak khasiat utk pembesaran budak..tapi aku xde la nak stick to this brand, sbb aku masih setia pada enfa..hik!

terus dicampaknye biskut tiger bila dapat susu..ceh

balik umah, tgk la aksi die ni..kadang die lupe. tapi bila die teringat tu, disuruh nye bukak peti ais sbb nak cari susu die..beberapa kali sedut aje, habisss...seb baik la perut die jenis yang tak kisah aje..oh, kecuali vitagen..kalau minum vitagen, mesti ceber jadinya..makanye, say gudbye to vitagen..tgk die suke susu ni, so pasni boleh la beli lagi..nnt kite try perisa strawberry pulak ye nak!

7 pengomen:

Zur@ZaRi February 9, 2011 at 11:59 AM  

macam sedap jer qaisara minum susu tue... zura pasan air kotak tue, tp kat manjung tak penah jumper lagi... nak try la nnt... ader perisa aper yer?

cik puan akish February 9, 2011 at 12:06 PM  

aiseh2...pernah belikan dadif dulu...perise colat..

sudahnye bondanye yg abeskan...

=(

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 9, 2011 at 1:54 PM  

zura : yup, susu tu mmg sedap pun..sama je rasa ngan org dewasa punye tu..hehehe..try la nnt kasik kat adam eh.. ade 3 perisa..coklat, plain ngan strawberry..

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. February 9, 2011 at 1:55 PM  

cik puan akish : cisss..bondanye saje tu, ntah2 dadif tak sempat merasa, bondanye dah abiskan dulu..hehehehe..

Diyana February 9, 2011 at 4:13 PM  

eh haaa..aku pn ritu dok usya kat giant dok tgk susu ni la..tp lupa nak rembat 1 pek.kang nk gi beli jgla..nak kasik mia try

Anorrin Ruzila Rahmat February 10, 2011 at 3:43 AM  

Dutch Lady mmg sdp..tp susu utk kanak2 tu kecik je..cenonet sgt..brp kali sedut dh hbs..tp sesuai la kan utk dak kecik

kakyong February 10, 2011 at 2:52 PM  

kakyong memang suka susu kotak ducth lady.. memang dr kekecil lagi... masa dulu namanya ducth baby... ;)

tp anak2 kakyong tak brp nak jalan dgn susu kotak ni.. penah la beli yg utk kid ni.. tp sambutan kurang menggalakkan... hahhaha, tp tak tau la masa depan camana..