Tuesday, December 14, 2010

:: Sara dan Coklat Lolly ::

Sara makan coklat? no no noooo....
korang nak tau, aku tak penah kasik die makan coklat..means kasik seketul coklat tu utk die makan..paling2 koman pun aku cubit sket cadbury tu letak dlm mulut die..kata org, kasik rasa aje..kalau kasi die makan..nah, seketul utk ko telan, no lah ye! mmg tak pernah..sara pun skang ni kalau gi shopping complex ke kan, xdenye die nak terkejar2 ke chocolate punye section tu..mmg die tak kenal kot.. :D tapi kalau section gula2 ape sume yg bungkus menarik2 tu, die nak lah..tapi kadang tu pegang aje..takde nye nak makan..lately ni je, die mcm kenal ngan gula2 Sugus..ayah die lah tu mengajarnye..haih!

tapi kannnn..aritu kan, masa aku tgk sibuk2 menyusun coklat lolly yang org tempah, tetibe aku kira2..tak cukup! mana pulak peginye sebatang lagi? 2 kali aku kira..tak cukup jugak..aku pegi ke depan, nak tgk ape mende yg sara buat senyapppp je depan tv tu..rupenyeee......


die rembat coklat lolly ibu!!! bertuah punye budakk..elok je die landing depan tv sambil mkan coklat..aisehhh..dah la lolly yg die rembat tu design lebah yang complicated sket nak membuat nyeee...aduhaii..cemana die boleh ambik coklat tu sedangkan aku letak atas meja?? dapat jugak die mencapai..dah tinggi rupenye anak ibu nehh!! terus rasa hilang nak marah, sbb mcm kelakar pulak aku menengoknye..see? dalam aku berjaga2 taknak bagi die coklat, sempat jugak die merembat satu! hmm..lama die pendam perasaan nak makan coklat gamaknyee... hehehe..

7 pengomen:

Mama Zharfan December 14, 2010 at 5:30 PM  

sweet la plak citer ni hehehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 14, 2010 at 5:33 PM  

hehehe..tu lah, memula nak marah, tapi tak jadi..kesian pulak tgk die..biarlah die nak merasa sekali sekala..huhuhu..

Aizura December 14, 2010 at 7:39 PM  

curious nk tau.. naper x kasi sara makan coklat? akak rasa, kalo kasi budak2 mkn coklat nanti otak bijak.. heheh.. pendapat akak ler.. :D

Hezesuze December 14, 2010 at 8:32 PM  

ok pe bagik anak2 makan cekelet tapi kene pantau ler takot abis sume sofa kotor hehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 14, 2010 at 10:12 PM  

kak zura : mmg banyak kebaikannye makan coklat ni..cumenye ibu nye ni takut gigi cepat rosak ler..gula2 pun xkasik sangat..mcm coklat ni, ade jugak die minum susu perisa coklat..

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 14, 2010 at 10:13 PM  

Hezesuze : ha'ah, betul tu..tapi buat masa ni xmo la banyakkan die makan coklat..dah la gigi baru ade bape batang aje..huhuhu..

haszuraidah ishak December 14, 2010 at 11:34 PM  

hohoho.. samela cam Zahra, abahnya yang ajor makan cokolat, skang dah jadi hantu cokolat..

Jom skodeng :Maila Vote Zahra..^_*