Monday, December 06, 2010

:: Qaisara @ Cafe Upin & Ipin ::

Suke sangat dengar die sebut " Betul, betul, betul... " mengajuk ckp si upin ipin tu..sejak dah boleh bercakap sikit2 ni, pantang kita sebut apa2, mesti die nak mengajuk..kelakar tau..dengan slang die yg pelat2 tu..mmg lawak..asyik jadi bahan gelak ibu ngan ayah je ni..

semalam, kami minum petang di La Boutique Cafe Upin & Ipin..lokasinye kat Seksyen 7, Shah Alam, kat pintu belakang UiTM tu..nak senang lagi..barisan belakang Jakel tu haaa..tujuan aku ke situ sebenarnye adalah utk deliver chocolate yg di order oleh Hafilah sempena majlis kahwin die ujung minggu ni..jumpe area situ..pastu en.hubby pulak nak minum2..sbb dah park kat area situ, makanye..haruslah di terjah kan..dah la qaisara tak lepas2 tunjuk kat signboard upin ipin tu..

depan cafe..

qaisara tgh pilih menu..ohh..roti bakar peanut butter jadi pilihan! :)

seronok tgk imej upin ipin kat sana sini..

suasana dlm cafe..

kat dlm cafe ni penuh dengan gamba upin ipin..dah nama pun nama diorg kan..then, sana sini semua nye ttg kartun nih..gambar2, cenderahati, baju..termasuk laa menu die..abis sume design upin ipin..ohh..gamba aku snap kat menu die tu rosak pulak..xdapat nak tempek kat sini..korang layan jelah gambar kami dlm cafe ni..

secara kesuluruhannye, die punye makanan, biase2 aje laa..xde yg special pun aku tgk..lebih kurang kopitiam aje..harga pun ok..takde la mahal manaa..yg menjadi tarikan nye, pastinye lah watak upin dan ipin tu lah..diorg pulak amik kesempatan display cenderahati utk budak2 yang sumenye adalah gambar upin ipin..haruslah budak2 nak grab kan..seb baik la qaisara tak pandang pun cenderahati dlm almari tu..die cume sibuk pandang kiri kanan tgk kartun sambil mulut bising sebut "betul..betul..betul.." huhuu..lawak sunggguh!

7 pengomen:

cacing December 6, 2010 at 2:08 PM  

terbaik lah kafe ni.... ni yang terasa nak buka kafe ni..... $$$ ehehehhe

cik puan akish December 6, 2010 at 2:21 PM  

wahhh sonotla qaisara=)

zurazari December 6, 2010 at 4:06 PM  

waaa.... best nyer!!!

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 6, 2010 at 4:28 PM  

cacing : haa..sila..sila..nnt inform la kat kawan2 katsini..boleh kami melawat..heheeh

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 6, 2010 at 4:29 PM  

cik puan akish : huh, mmg pun..seb baik laa masa ajak balik die behave aje..huhuhu

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 6, 2010 at 4:30 PM  

zurazari : hehehe..best utk budak2 la kan..boleh pujuk anak2 makan ni..buat sesapa yang anak die ade masalah selera makan.mana la tau bawak kat sini nak pulak die makan..kan?

Hezesuze December 6, 2010 at 9:03 PM  

tak pernah terjah lagik huhu