Friday, December 10, 2010

:: Bz like a beeeee... ::

Salam semuaa...

aduhaii..lama nye tak menjenguk blog harian aku neh..dah bersawang dah ni..sibuk nau dak ain nehh..banyak mende nak cite, tapi disebabkan kekangan masa, sumenye jadi terbantut! kalau dulu, update blog adalah daily dosage pada aku..tapi skang ni terpaksa put aside, as banyak lagi keje2 opis dan keje2 umah yang menunggu untuk disetelkan.. sedey tau!

actually, keje opis agak banyak skang ni..so bila aku wfh, kene concentrate on keje opis lah..mmg laa..org kata, takkan la 10-15 mins update blog pun tak boleh? takkan bz sangat sampai cmtu sekali? haaa..korang xtau..skang ni kat umah aku ni mengalami masalah kelembapan internet yang sangat kritikal..isskk...sakit hati tau..bila keje dr umah pun, nak remote desktop tu, alahaiii..lombab eh..ni kan pulak nak upload gamba kat blog..mmg lupekan aje la..aku assume yang cuti skolah ni ramai budak cuti, dan ramai yg menggunakan broadband, makanye network adalah sedikit lembap drpd biasa..boleh pakai ke teori aku tu? hmm..aku plan pasni mmg nak ajak jugakla en.hubby utk amik pakej kat TM tuh..nak tak nak, kene jugak lah!

then, masalah kedua yang aku hadapi skang ni adalah ketiadaan pengasuh Qaisara..eh, bukan ke qaisara tu aku anta ke taska? yeeee...mmg anta ke taska, tapi skang ni...TASKA TUTUP ok! haaaa..lama pulak tu..smapai laa 25hb ni..tak ke haru namanye tu? yes, aku boleh keje dr umah dan sambil2 tu boleh jaga die..no prob..tapi bila die tido mmg la takde masalah..cube la time die bermain tu..abis nak panjat kusi meja aku nak join sama menaip..aduhhh..sbb tu la aku kata masa aku terhad skang ni..nak update blog pun susah, inikan pulak nak blogwalking! aduhhh...pasal ni, nnt aku cite lain masa..sian kat anak ibu ni..kejap dok sana, kejap dok sini...isk

satu lagi..skang ni masa aku penuh dengan aktiviti membuat coklat..alhamdulillah..permintaan semakin meningkat, almaklum laa..cuti sekolah ni kan..sana sini org kawen..org bertunang..so aku tak terkecuali la terlibat sama..yang ni most of the time aku buat waktu malam..tapi bukan time die berjaga ye..aku akan buat coklat2 tu sume time die tido! haa..korang bayangkan la pkul bape aku tido hari2? huhuhu..dah jadi mata panda dah ni..tapi xpe..aku terlibat dalam dunia business ni atas kerelaan sendiri..atas minat sendiri..so, aku dah bersedia dan dah tau dah risiko nye..dah ade anak ni kan..so mmg masa die berjaga aku mmg spend masa utk die..tapi bila die tido, cepat2 aku masuk dapur..alhamdulillah..en.hubby banyak membantu..esp part bungkus coklat lollychocs..eh,tak sangka ganas2 die pun, bila binkus coklat tu, kemasss je..hik..

nak menyiapkan mende alah ni yg menyebabkan aku tido lambat tetiap malam..tapi keje2 mewarna lollies ni mmg best! lagi2 bila kita tgk hasil die..puas hati!

tu la antara aktiviti2 yang menyebabkan aku agak bz these few weeks.. mmg bz la weh..seb baik keje dah kurang dah skang ni..aktiviti wat coklat masih ada tetiap minggu..buat masa skang ni berterusan sampailah bulan 2 nnt..insyaAllah..sesapa  nak order, anytime boleh kontek aku..no hal punye..bukak page aku kat facebook My Chocs For You ataupun blog My Chocs For You.. silalah jenguk ye..

ohh..itu sahajalah coretan aku utk arini..tak sabar nak cuti minggu depan..yeayyyy!! minggu depan aku start cuti dr hari khamis..nak jalan2 ke Utara pulak kalini..isk, syoknye..dah lama tak naik feri penang..dah lama tak naik bukit benderaa..ohh...tak sabar!!

p/s : aku tak bawak lagi sara pi klinik utk jab..xtau lagi berat die bapa..utk peserta2 contest..hope korang jgn marah ye..aku akan announce jugak once aku bawak sara gi jumpe doktor nnt eh.. :)

4 pengomen:

cuna December 10, 2010 at 4:58 PM  

wahhhh...laju nye cek bonus. mmg lansung xigt arini adalah hari yg ditunggu2 ;)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. December 10, 2010 at 5:02 PM  

yeke? bz sangat la tu...hehhe..kat opis ni dah kecoh2..haruslah cepat2 check..huhuhu..

Mama Zharfan December 10, 2010 at 5:35 PM  

comelnya lollies tu..

Aizura December 14, 2010 at 3:20 PM  

utk pengetahuan, bukit bendera ditutup.. tengah upgrade ketapi dia (btul ke nama ketapi.. hi hi)