Friday, November 26, 2010

:: Aktiviti feveret Qaisara ::

Si sara ni kan..kalau die mengamuk sakan, nak mende pelik2 yang mmg takkan die dapat - contohnye nak main panjat tangga, nak kuar waktu senja, nak main jam tangan ayah ke (sbb jam tangan ayah mahal!huhuhu), mesti aku akan kasik satu barang ni utk die main, dan dengan automatically nye amukan die akan hilang, dan die akan main mende alah tu sampai la berpuluh2 minit! haaa..korang nak tau apekebendenye?

yeay! seronoknye menyelongkarrr...huhuhu..

ni lah die..ibu punye handbag..sbb tu handbag ibu tu dah lunyai, ade kotoran2 lagi..dahla kaler putih..yang sara tu, tangan lepas pegang coco crunch, die geledah pulak beg ibu..mana la tak kotor..kan? mmg senyap teruss bila dapat beg ni..tapi dengan syarat beg tu haruslah dibukak zip nye..kalau x, lagi panjang ngamuknye nnt..so bila dah bukak, die main la satu2 barang yg ada dlm tu..dan yg paling kelakar bila die jumpa compact powder ibu nye, dan die akan dtg kat aku, suruh aku bukak compact powder tu..pastu, siap action konon2 die tempek bedak kat muka, siap pakai sponge lagi ko! haaa..itu la peel anak dara aku nih..pastu nnt satu2 die bukak alat mekap ibu - sbb tu ibu selalu sorok lipstick kat dlm poket berzip, kalau lip gloss tu boleh la die main..then die akan selongkar la satu2 barang tu..contoh mcm dlm gamba tu, xtau la nape suke sangat pegang buku asb ibu tu..hahha..bukan ade byk sen pun dlm buku tu dik nonnn...

duit ibu byk dlm tu! ade juta2 rupiah..hahahaa..

satu mende lagi yg die akan cari ialah duit syiling! yg tu mmg aku xkisah lah..sbb die akan kutip dan simpan dlm tabung die..aku perati je dr jauh, mmg bila jumpe syiling je, mmg tabunglah yang die akan cari lepas tu..alhamdulillah..pandai anak ibu..tapi ape pun, aku akan make sure la mende2 tajam mcm brooch aku tu, aku simpan dlm poket berzip..sbb bahaya kan..tajam tu..lagi takut kalau die masuk ke mulut.isk! dulu penah die kene puk ngan ibu, sbbnye penah die senyappp je kat ruang tamu main beg aku, rupenye aku lupe nak simpan lipstick dlm poket berzip..terus campak je dlm beg lepas solat kat surau opis..makanye, abis la tangan, kaki, baju dan seluar die..die bukak lipstick tu dan tenyeh kat tangan dan kaki..aduuhh..Loreal lak tuh! sejak aritu, satu je lah lipstick ibu sampai ke sudah..dah malas nak beli..skang pakai lip gloss je lagi senang..

haa..tu lah die aktiviti kesukaan sara..anak korang mesti ade aktiviti kesukaan diorg kan? yelah, aktiviti yg boleh menenangkan diorg di saat2 tantrum diorg tu dtg..sakit telinga ooo dengar die menjerit..penyudahnye, kita bagi jelah ape yg boleh senyapkan diorg, nak sepahkan umah ke ape, asal tak menjerit/menangis..aku biarkan je die main handbag aku tu, lagipun die boleh explore..huhuhu..bukan explore barang2 mekap ibu ye nak..kalau handbag rosak, xpe..nnt ayah gantikan yang baru..ahaks!


4 pengomen:

cik puan akish November 26, 2010 at 11:52 AM  

same like dadif..selongkar henbag bonda!!!!!

Aleyn November 26, 2010 at 4:13 PM  

Hehehe...biar lah diorang nak selongkar...tengah belajar tuh...

Hezesuze November 27, 2010 at 12:57 PM  

adehh kalo weols dah kene teriak tu haha

afraliza November 28, 2010 at 6:33 PM  

wahhh!!! sara...bagusnye buat spotcheck...ibunye je ke yg dispotcheck?