Saturday, October 30, 2010

:: Bila kene kerja hari sabtu... ::

Bosan nye lahaii..
skang ni pkul 8.45..sepatutnye aku ade kat atas katil2, golek2 ngan my lil qaisara..tapiii..pagi ni kene keje la pulakkk..menyampah tau! tapi kalau dah tanggungjawab..kene la jugak buat kan.. :(

pagi ni aku dtg opis sbb, hari ni merupakan hari utk migrate projek phase 2 ke production..makanye, sebagai software tester yg berdedikasi, aku kene lah verify all the navigation lepas migration tu..xsusah pun keje nye..kalau ikutkan, kejap je verify tu.bukannye kene buat transaction ape2..just verify navigation and hyperlinks sume tu je...

hopefully sume nye berjalan lancarlah..penat tau, drpd memula project phase 2 ni..sampailah dah nak live isnin ni..aku handle sorang je on testing..seb baik laa developer team byk membantu..tu yg aku tak berkira sangat datang ke opis ni..satu lagi, yg membuatkan aku tak kisah kerja hari ni adalah..aku akan dapat replacement leave!! yeaahaaa..suke! nnt bole la amik cuti bila2 masa yg aku suke pasni.. :) oh, actually harini aku boleh je verify from home, team aku tak kisah pun kalau aku work from home..tapi aku yg taknak..sbbnye, harini kan sabtu, so aku rasa network internet sangatlah lembab harini sbb aku just pakai celcom broadband tu je..kang melambatkan keje aku je...

setelah berbincang ngan en.hubby pagi tadi, die kata pegi je lah office..die boleh handle qaisara..yes..aku boleh percayakan die dlm menghandle qaisara..mandikan, kasi makan, tidurkan and so on lah..tapi kesian la weh..patutnye tu sume keje2 aku..lagilah weekend cmni..sian sara..dahla weekdays dok kat taska, tetibe sabtu ibu keje pulak..adehh..sian anak ibu ni kan..mintak maap ye nak..

ohhh..rindunye lahai kat mereka berdua ini!


hope migration berjalan lancar, dan aku dapat test dengan cepat, verify cepat, boleh balik cepat! :)

3 pengomen:

..::daria::.. October 30, 2010 at 9:58 AM  

Aku paham perasaan ko aini..sbb aku pun keje ari ni..:p jeles tgok hasbi duk golek2 lagi tido time aku siap2 nk g keje..:p tapi at least ko dpt replacement kan..hehe

k la..happy working! ;)

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. October 30, 2010 at 10:19 AM  

tu laa..sian kite kan..kene keje arini..hehehe..jeles tau tgk diorg still dok dlm selimut! dahla kat sini arini ujan..
ha'ah..aku dapat replacement leave..sbb aku bukannye keje sabtu pun..

oklah..utk ko jugak..selamat bekerja ye! :)

Mama Zharfan October 30, 2010 at 12:51 PM  

bukan selalu kan..:) tak per
abis keje boleh balik jumpa ur hubby+baby :)