Wednesday, September 29, 2010

:: Ini budak baru dapat 'KAKI' ::

Selalu dengar kan istilah cenggitu? maksudnye...budak yg baru pandai berjalan..baru dapat kaki..haruslah digunakan setiap masa...setiap masa??? adehhh...ibu nye yg sakit pinggang melayan karenah budak kecik yg baru dapat kaki ni..penat tau..tapi..ape pun..ibunye ni tetap enjoyyy..sbb ini la moment yg ditunggu2 sebenanye..jalan pimpin tangan...best!

petang ahad aritu kami g IKEA..wah,ramai sangat manusia! tapi nasib kami baik..xdela kene pusing berjam2 nak cari parking,sbb bila masuk je parking P1 tu, kebetulan dah ade org nak kuar..huhuhu...tujuan asal ke sana? sbb en.hubby nak jenjalan cari pasal katanye...hehehe..xdelah..die plan nak cari set meja kopi utk lepak, utk diletakkan kat luar umah,tepi sliding door umah kami tu...jugak plannye nak cari curtain ataupun ape sahaja yg bole dijadikan penghadang utk cover tangga..korang paham ke ape yg aku maksudkan? kami plan nak tutup area tangga umah dr pandangan org ramai..dan digantikan dengan feature wall ataupun sewaktu dengannye..makanye, nak g cari idea la ni..apa yg ada kat IKEA tu..

ok..berbalik kepada cerita si kecik ni....
hmmm..u all tau la kan IKEA tu sebesar mana...si kecik ni tak maunye berdukung! nak berjalan sendiri lah kononnye..hish..aku ni takut die kene langgar ke ape..org kan bawak troli besar2..basket troli lah, flat troli lah..kang kene langgar,naya je! terpaksa la membontoti minah ni kemana die pegi..tgk je lah gelagat die..

time ni baru sampai..ewahh ewahh makcik ni...lenggang kangkung nampak??

ni sape yg nak shopping ni? ayah ke..ibu ke..atau sara??

eeee...buruk nau muke wat cenggitu!

aaa..kan kiut sket..mulut penuh ngan meatball..

ngap ngap ngap lagi...meatball IKEA yg sangat sedap!

dah kenyang..jalan2 pulak..sekali ternampak kerusi ni..mcm nak beli.."ayah, belikan sara 1..nak yg ni!!"
  
"yang ni pun mcm best ni ayah..kompem jadi tempat lepak sara nnt ni..."

"ehhh..taknak 2-2 tu..nak yg ni..boleh duduk sambil baca buku..nak study ngan ibu nanti...."

Huishhh...kalau la die bole ckp cmtu kan..mau migrain ibu ngan ayah nye tau! hehehe.. end up..kami balik dengan beberapa  hasil..set meja makan utk 4 org yg affordable harganye,berjaya kami rembat...juga..meja study sara yg MERAH kalernye..cisss..ni saje mencemarkan ibu punye theme colour utk rumah kita eh? tapi kalau beli hitam, mcm tak feel pulak kan..hmmm..belasah la sara oiiiii....
mari kite studyyyy....

tgklah..setiap masa nak melepak kat meja study die..sambil baca buku la konon2 kan..layan je lah...

gambar diambil dr dlm umah..huhuhu..
yg ni pulak dining table 4 org yg berjaya kami rembat..xplan pun nak beli dining table, ingat nak beli meja kopi lepak2 kat luar umah tu je..tapi dah agak murah kan..belasah lahhh.. :)

sayang ini budak!! muahss!!



6 pengomen:

Fieza79 September 29, 2010 at 9:35 AM  

ahh..dah boleh kaki...jenuh la mak nya men kejor2 lepas ni...

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. September 29, 2010 at 1:53 PM  

hehe dia bukan jln nampak nye tu...sara lari ek! hehehe mesti dia x nak dok kat atas troli ke stroller ke kan..hehehe cute la sara pakai legging..lin pun suka belikan adini legging..nampak montot tonggek kan! hehehe

p/s : ibu sara pun~~~ lps raya tak abes2 lagi shopping!hehehe

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 29, 2010 at 2:18 PM  

kak fieza : betul la kak..krem dah kaki ibunye mengejar die skang ni..

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. September 29, 2010 at 2:20 PM  

lin : mmg xnak dah..xdilayannye troli or stroller..mmg kami pun xbawak dah stroller kalo g memana..die xmo duduk dlm tu..ha'ah,mmg suke belikan legging..comel je budak2 kcik2 pakai.tapi skang ni nampak org tua pun pakai..mcm geli sket aa..hehehe..

erk..ntahnye ibu sara ni tak sedor diri yg wallet dah nipis gamaknye?hehehe

Anne September 29, 2010 at 2:47 PM  

my son setahun sebulan dah tapi masih merangkak ni.. adei..

haszuraidah ishak September 29, 2010 at 9:57 PM  

tomeinyer dier..hihihi..bdak2 kalu jalan nampak comei kang, esp tang muntot..wakakaka..