Thursday, August 12, 2010

:: Sakit hati je bila tgk jalan yang sesak time balik keje ::

Dipagi 2 Ramadhan ni aku nak membebel jap. geram tau! opis hour aku dlm bulan Ramadhan ni adalah 8.30am - 4.30am..ini cume apply utk mereka yg berpuasa sahaja! (Muslim la kan..) tapi..kenapa semalam aku balik, lalu jalan sungai buloh tu..jalan adalah sangat jemm dan mostly adalah ca.ya.nun.alip?satu2 kereta yg aku pintas, mesti aku nengok tuan empunya kereta tu..satu..satu.aku perati..mostly adalah mereka!yg aku sakit hati nye..apehal la korang nk sesakkan jalan di saat kami nak balik,nk prepare food utk berbuka? korang puasa gak ke?amik kesempatan betul laaa..dah la kedekut ya amattttt...aku nak selit sket, die punye rapat ngan kete depan..satu inci je aku rasa..tambah2 la sakit hati aku..adehhh..aku pening aa semalam..marah tau..hilang separuh pahala puasa aku semalam..kan best kalau semua company buat syarat yg sama..balik awal cume apply kat Muslim sahaja..so kalau org kita berpusu2 balik tu aku paham laaa..

ok, nak cite sket pasal 1st day pose neh..aku sampai umah dah 5.20pm cmtu..sebab jemm kat sg.buloh, ngan kg melayu subang..kat kg melayu subang tu die punye jalan ntah bila la nak siap2..dah berkurun aku rasa..eh,taknak marah2 dah..kang hilang lagi pahala puasa aku harini..sampai umah, cergass aku kuarkan sume ayam ikan bagai..dlm kepala aku mcm2 nak masak..tapi yg sempat cume 3 lauk je..yg sempoi pulak tu..ayam masak lemak cili api..sayur campur..ngan telur dadar..hahaha..xde yg specialnye..lauk biasa2 sahaja..lagipun nak masak beria2, xde bahan la pulak..pastu dah pkul 6, aku amik sara kat taska,then terus p param(pasar ramadhan) kat belakang uitm puncak perdana tu..alah, xbyk pun gerainye..hari 1st kot. ingat nak cari kuih..tapi xde yg menarik..aku just beli popia berdarah je..haha,tau ke apa popia berdarah? popia sambal laaa..hik! dulu masa aku kat utm..kami panggil popia sambal tu,popia berdarah sbb popia tu diselaputi ngan sambal merah..dulu kat johor aku selalu jumpe karipap berdarah, tapi kat sini susah nau nak jumpe..sama je popia ngan karipap berdarah ni..2-2 ada samal kat luar..sedapnyehh!

ni ha rupenye popia berdarah tu..ada sesiapa terliur kah? ngeeee... pic kredit tu encheck google

** eh,pengumuman sket..bagi mereka2 yg dah masuk GA tu..thanks diucapkan..nnt aku jengah satu2 entry korang tu eh..make sure menepati syarat ye.. :) tapi mintak korang check komen2 korang,yg korang tinggalkan jejak kat entry tu eh..sbb nye..aku xtau la nape blogspot mcm bengong sket 2-3 hari lepas..ada komen yg aku receive kat email, tapi x appear kat ruangan komen tu..padahal aku dah remove moderation..xtau la page aku je ke yg wenggg..ntah?


1 pengomen:

SYaMiLa August 13, 2010 at 8:30 AM  

salam ramadhan..bestnya popia..