Thursday, July 08, 2010

:: Sara dok kat Nursery? ::

Yaa..betull..akhirnya...dok nursery gak anak aku tuh..
ye ye je lah aku takut, risau, sedih, bila anak masuk nursery..tapi aku tgk sara ok je? hahaha..lawak..ibu ter emo lebih neh..tapi die nangis gak la memula kan..

ceritanye mcm ni..oh,sebelum tu..nk bgtau..sara dah cucuk setahun!haaa.. 27th June aritu..dah lama dah actually..asyik tertangguh je sbb die demam..doctor siap bekalkan ubat demam segala..tapi alhamdulillah..xdemam pun..TAPI...start dr jumaat hari ke 3 aku hantar ke umah jiran aku tu (2nd July)..die demam panas! seminggu selepas cucuk tu..xtau la effect dr cucuk setahun tu ke..ataupun sbb ade new thing yg die nk dpt ke..manalah tau,gigi geraham nak tumbuh ke kan..huhuhu..sampai 2 kali aku bawak pi klinik sbb demam die tak kebah2..tapi alhamdulillah, die tak merengek2 ke hape..tetap aktif mcm biasa..cume mengada terlebih..nk aku dekat die je..cuma malam laa..die mcm tak selesa nak tido..dan aku pulak..bila anak demam, mmg xleh nak tido..aku fobia ngan mende yg penah jadi kat die..kan die penah kene fit!huish..takut..so malam mmg kepala+badan die panas..kerja aku dok letak kain basah kat kepala die, lap badan ape sume..tak boleh nk tido..dan akhirnya..mata aku jadi mcm ala2 mata zombie dah..dan ibunye ni pun dah rasa mcm nak demam dah ni..tapi xpe..demi anak,kan..aku rela..biar aku yg demam, dr sara yg demam..

muka budak demam..

demamnye dr jumaat lepas sampaii la semalam..semalam aku tgk die ok je..panas pun dah kurang, nak main2..makan pun okla compare to masa die demam,haram nk makan ape2..susu je yg die nak..makanye..harini aku try hantar die ke nursery kat baris belakang umah aku neh..aku dah survey actually isnin aritu..aku tgk ok je,sbb pengasuh ade 3, budak baya sara ade 4 termasuk sara..then budak taska+transit ada dlm 3-4 org je..so ok la aku tgk..pengasuh nye pulak semua melayu..taska ni actually baru je..tu yg tak ramai lagi kot..

so arini kirenye trial version lah..aku kat umah dok risau2..apa la jadi kat sara tu..aku sms kak masni,owner taska tu..die kata sara ok je..memula je nangis sket..pastu elok je die main2 ngan kawan2 baru die..then tido.. lega!haaa..sangat lega aku rasa tau..baru la aku boleh kerja dengan tenang kat umah neh..then senang la aku nk masuk opis next week..actually this week aku langsung xmasuk opis..sbb nk jaga die demam..aku cuti on monday, then aku wfh sampai la harini..seb baik bos aku understanding..keje tgh banyak skang ni, tu pasal aku pening nak wat keje kalau sara ade kat umah..xboleh nk wat keje aa..asyik nk tarik2 wayar laptop laa..nk tekan2 keyboard laa..kalau aku dok kat meja makan, die nk panjat laa..adehhh...

so..skang aku lega!mmg aku emo terlebih kan? anak rilexxxx jeee..hahaha..
moga2 die suke dok kat nursery tu ngan kawan2 die..aminnn..

rindunye kat budak kecik nehh..

2 pengomen:

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. July 9, 2010 at 4:45 PM  

dah hanta nursery ye..hmm..takpela, dah x de pilihan kan..lagipun, x bape ramai lagi kat nursery tu..tp mmg biasa mama emo lebih!!!hehehe risau kan, takut dia nangis..kot la kena marah pulak ke ngan org tu..kena buli ngan kwn ke..hehe sy buat awak bertambah risau ke..?sori la ye..tp insyaallah, sara ok, and x salah kalau skali sekala awak buat lawatan mengejut kat nursery tu.. :)

hahaha mama awak soh hantar sara balik kg..?..aduhaiii, kalau saya pun x dapat nak jauh dr anak2 saya..saya ingat lagi, masa saya keje dulu, 1st time outstation, kl je pun, didi baru 6 bln camtu..dlm flight saya nangis sorg2..mmg risau, even didi tinggal ngan mak saya masa tu..klaka pulak teringat sy menangis beria2 dlm flight tu!and sebelah sy tu one couple baik punya berpeluk, sy lak nangis!hahaha

nway, aunty doakan sara sehatttttttt slalu..and hepi at ur new place..ainie, awak kena kuat semangat ye!insyaallah ok smua.. :)

.: Ain Rusli :. July 12, 2010 at 2:39 PM  

lin..yes,sara dah dok nursery..tapi so far alhamdulillah laa..cume time nk anta, ngn time nk amik die..die nampak je sy dtg,menjerit la die..ngade!huhuhu.. betul..mende yg paling sy takut,kene buli je..die baru nk melangkah tatih2..buatnye kene tolak ke,tehantuk kepala ke..tp tu sume scenario biasa bila masuk nursery kan? mintak Tuhan jauhkan..amin..

haa..tau xpe..sy mmg xbole jauh ngan anak..bole jd tak betul bila balik umah,senyap je..rasa kosongg je..isk,tak sanggup!huhuhu..

thanks lin..insyaAllah everything will be Ok soon..sy yg kene kuat neh! :)