Friday, January 08, 2010

:: Welcome 2010.. ::

Salam semua..

wahaha..dah hari ke 8 tahun baru dah ni..baru nak terkedek2 nk ucap selamat tahun baru utk sume..teruk nye lah aku nih..semoga tahun baru ni membawa kegembiraan dan kesejahteraan utk kita semua ye kawan2.. :) cite pasal taun baru..mesti ada cite pasal azam kan?ohh..aku takde specific azam..(isk..mcm xde mission pulak aku nih..hahhaa..) xdela..generally,aku cuma nak jadi yg terbaik utk semua..ibu terbaik utk baby sara yg semakin lasak tu..wife yang baik utk en.hubby ku yg terchenta..dan juga anak/akak yg baik utk mama abah dan juga adik beradik aku..kompem sume org pun mesti nak jadi yg trbaik kan?hikhikhik...

dah lama sangat rasenye tak update blog..sampai kan ade yg anta email,tanye nape aku tak update blog..huhuu..time kasih atas keprihatinan anda ye kawan2..ade beberapa sebab yang membuatkan aku tak berkesempatan nak jenguk blog aku ni..(ehh..tapi aku still curi2 masa utk blog hopping ye.. :D ) ok,antara sebab2nye adalah...


  • bz as a beeeeee....
mmg sangat bz..dari awal bulan 12 sampaila skang..keje aku nak kene menyetelkan sume OR2 tahun 2008 utk dideploy sebelum tahun 2010 bermula..pening!then,dah deploy,ade masalah lain pulak timbul..isk!tapi biasalakan..utk sape2 yg keje ngan IT field,mesti paham ngan keje aku..dan jugak,skang ni kerajaan dh start AKB (akaun kene bayar), dan mgu depan start PAT (penutupan akhir tahun)..lagi la nak kene close cepat sume mende nih..adehhhh...pening..tu yg waktu keje langsung aku tak bukak blog!(sedih!) ni pun curi2 masa untuk update..huhuhu....

sumber dari google

  • kami akan berpindah umah! :)
jugeeee..aku tak berkesempatan nak online di rumah..disebabkan oleh...kesibukan aku mempacking barang, untuk dibawa ke umah baru kami...hehehehe..for info, skang ni dlm proses angkut barang2 kecik, almost 70% settled, tinggal lagi barang2 besar je..ujung mgu ni nak cat umah,then pastu baru bole angkat barang..yes!akhirnye..alhamdulillah..tu pasal la aku tak berkesempatan online even weekend sbb every weekend je akan ade je aktiviti yg aku nak buat..survey perabot la..kipas la..cat laa..nnt la aku hapdet pasal umah baru dalam entry lain ye..

rumah baru yg bukan baru..hehehe..
  • broadband maxis yg selalu sangat takde signal..
iskk...geram tau...sakit kepala je bila nak online je,asyik putus2..geram!tapi ni bukan masalah utama la..aku ni,bila dah jadi mcm ni,mula la malas sket nak bukak internet..then,aku lebih suke melayan sara main2 ke..tergolek2 ngan die atas tilam..gelak2..isk..mmg best..hahaha..malam mmg aku selalu spend time ngan die sepenuhnye..yelah..sepanjang hari die kat umah pengasuh kan..malam je ade kesempatan..itu pun ibu nak mengadap laptop jugak kah??

hmm..tu je la kot antara alasan2 yg agak bernas yg boleh aku bagi..anyway,aku tgh excited nak pindah sebenanye..tapi agak tension sbb keje opis yg banyk ni..dah sebulan aku dok berkampung kat putrajaya ni ha..tapi xpelah..since bulan depan aku akan tukar department..so hopefully everything will go back to normal lah..xde pening2 kepala dah ye..ohh..yg ni pun aku akan cite kat entry lain..oklah...nk sambung keje ni..selamat berhujung minggu ye kawan2.. :)

2 pengomen:

lydzar January 8, 2010 at 2:22 PM  

bestnya beli umah corner lot ek?
nnt buat housewarming, jgn lupa jemput kami yer :D

.: Ain Rusli :. January 8, 2010 at 2:39 PM  

xdela corner lot..end lot je..hikhikhik..insyaAllah..tgkla nnt..mmg nak kene buat..pastinye mommalydzar dan keluarga akan dijemput! :)