Monday, January 18, 2010

:: Pindah Rumah... ::

Salam..
Alhamdulillah...akhirnya..selamat sudah kami pindah secara rasminya pada hari sabtu lepas..walaupun barang ade lagi yg tak packing hari jumaat tu, tapi aku sempat jugak setelkan sbb adik aku - ajis ade dtg ngan baby (adik ipar-to-be)..haa..ok la kan.ade la pelayan si sara ni biar die ralit..kalau x, kemana aku pegi die nak ikut..haihh..
so pagi2 sabtu tu,pkul 9.45am lori sampai, angkut barang naik lori, then terus dibawak ke umah baru..aku+ajis ngan sara stay dulu utk aku wat 'finishing'..huhuhu..yelah..mana2 yg tertinggal ke hape..aku bawak naik kete..seb baik jugak sebelum2 ni we all dah angkut sikit2 barang yg mana bole bawak ngan kete, so xdela padat sangat umah aku tu..sbb yg awal2 tu dah pun dikemas sket2..
alhamdulillah, sumenye dah selamat..seronok betul aku bangun pagi tadi..ada kat umah baru..hikhik..

mama+abah ngan una dtg tolong kami on that day..terima kasih banyak2 ye mama..mama setelkan dapur,luar rumah,pokok2 dlm pasu sume die dah kemaskan..baru la cantik..then,tepi2 umah ade tanam serai,daun pandan,daun kari..wahahaha..semangat gitu..pagi ahad tu,sara aku tinggalkan ngan mama jap..sbb aku ngan en.hubby nk g umah sewa kami,nak basuh umah tu..byk sampah2 yg tak buang lagi..penat gile..dah lama aku tak buat keje2 cmni..huhuhu..lepas ni umah sewa ni akan menjadi kepunyaan kawan aku, lydzar (x-semesta) yg dah selamat dapat keje kat kota damansara..setelah lama jadi housewife..kebetulan..aku nak kuar, dan die pulak tgh cari umah sewa..(hah liza..aku dah siap kemaskan umah tu utk ko..bila nak amik kunci? :D )


haa..setel dah satu perkara..skang ni problem kat aku pulak nak mengemas..adeehhh...kat dapur dah almost finish, tinggal lagi baju2 dlm bilik,katil xpasang lagi..penatt!!tapi skang ni umah aku cuma pasang temporary langsir je..sbb aku tempah langsir baru,tak siap lagi..yela,aku mana ade ready stock sliding door punye curtain..2 sliding lak tu!!so,kene buat laa..aku tempah kat TEWAH je..sbbnye aku xplan pun nak budget tinggi utk langsir...dah pegi nagoya..tapi kain die tak cantik..design pun lama punye je..aku mintak advice dr sorg member ni, die kata kat tewah kain die OK, harga pun affordable la..aku tgk, pattern langsir die pun up to date la..servis dari salesgirl pun sangat best..yelah,die la advice aku itu ini..aku cume bawak ukuran tingkap je..so,die la yg setelkan pasal ukuran kain,renda sume..hmm..ini pun dah abis beribu utk langsir..adehh..seb baik aku cancelkan plan nak pakai rod kayu..sbbnye..satu,agak mahal..satu lagi,cume limited design je boleh pakai rod kayu ni..aku cancel je lah..seppp bajet sket..huhuhu..perabot pun xsampai lagi..elok jugak aku mintak diorg anta lewat sket..dapat la aku setelkan mana2 yg patut ni..tapi xpelah kan..adat la dah pindah umah..mesti la penat..aku kemas2 la sikit2 mana terdaya kan? plannye khamis dan jumaat ni aku nak cuti..nak setelkan umah tu..dan jugak nak mencari pengasuh sara yang baru...

smlm petang ade jiran2 tetangga yg datang melawat..alhamdulillah,semuanya caring gila..sbbnye umah aku end lot,last sekali..so diorg nak aku hati2..even tak penah jadi ape2 kat area umah tu, tapi just utk peringatan kan..diorg pesan utk aku psang lampu luar bila malam,make sure alarm system on, hmm..mcm2 lagi la..
hmm..insyaAllah,dlm bulan depan kot..aku plan nak ajak org2 surau utk bcaan yasin dan doa selamat..insyaAllah..dan jugak ade plan utk ajak member2 makan2..ape2 hal..nnt i koling2 ye kawan2..

dry kitchen yg tak smpat dikemas

umah sewa yang dah dibasuh..huhuhu..

*adehh..penatnye..bestnye kalau ade bantal dan tilam skang ni.. :(

7 pengomen:

azzamoro January 18, 2010 at 3:30 PM  

jgn lupe housewarming party yerk..keke

.: Ain Rusli :. January 18, 2010 at 3:46 PM  

ohhh..pastinye..tunggu je lah aku koling2 nnt..hehehe..lagi best kalau lela ade time tu.. :)
eh,ko pun dah nak pindah kan?jgn lupe jemput aku ke majlis 'memanaskan umah' ko ye... :D

lydzar January 18, 2010 at 5:09 PM  

aini, tq dh tolong basuhkan umah..nnt2 housewarming jgn lupa jemput :D

Aizura January 18, 2010 at 10:28 PM  

wah.. dh pindah sepenuhnya dh.. best nyerrr.. akak ni pun x abih lg nk mengemas.. hehehe... kemalasan menguasai diri. :D

.: Ain Rusli :. January 19, 2010 at 1:00 PM  

mommalydzar : yess..pastinye aku jemput.. :) umah tu dulu aku masuk dlm keadaan bersih..so, aku nak la tinggalkan pun dalam keadaan bersih..tak gitu? :D

kak zura : alhamdulillah..dah setel..cume bab mengemas yg den maleh sket nehh..lagipun,gangguan dr si kecik tu..xde nye nak ngemas2.. huhuhu..

Anonymous January 22, 2010 at 10:23 PM  

ohhh syoknya dah pindah umh sendiri!
akak beli rumah kat area mana nih? ecewahhh... kite survey2 dlu.nak beli nya nanti2 la kot. tggu baby keluar :P





~coffeeaddicts~

.: Ain Rusli :. January 25, 2010 at 3:12 PM  

yes..sangat syok..hehehe..
akak beli kat area s.alam..
xpe..mmg nak beli umah ni kene takes time..pilih betul2..byk faktor nk kene kaji..yes,setel yg dalam perut dulu eh? heheheh..