Tuesday, November 26, 2013

:: Jalan-jalan Langkawi part 3 ::

Hamboi, ambik masa 3 hari nak tulis pasal cuti2 langkawi aritu eh? ok..kita sambung lagi utk hari terakhir percutian kami..
Lebih kurang pukul 10 pagi kami check out hotel..then disebabkan lokasi hotel dengan airport 1km je, so kami tinggalkan beg yg sarat dengan coklat kat situ..yelah kan, kang kami bawak rata2 kang, cair pulak dalam kereta..

Lokasi pertama hari isnin tu adalah langkawi cable car..saje pilih hari isnin sebab pada firasat kami sure lah xramai pengunjung sbb hari bekerja kan..rupana firasat kami salah..kene beratur panjanggg untuk naik kereta kabel tu..tapi xde lah sepanjang barisan masa kami datang sini taun lepas..sampaikan terpaksa cancel plan kami nak naik kereta kabel ni..so haritu ok laa..memula cuaca ok,xde laa panas sangat nak beratur..nasib baik khaleef xmeragam haritu..rilex je die..

sampai turn kami, okla naik kereta kabel bersama2 dengan pasangan pakcik ngan makcik yg dtg dengan rombongan dari johor..tapi xsempat nak ambikgambar view time memanjat gunung mat cincang tu sbb ak sibuk memegang si khaleef yang xmo duduk diam..ini kali kedua saya naik kereta kabel kat langkawi ni, en.hubby pulak 1st time :)
sampai atas, kami ingat nak turun, jalan2 pusing2 kat hentian kat atas nun..ada 2 hentian..malangnya hujan turun dengan lebatnya..so kami stuck kat atas nun kejap..jom layan gambar dulu..

suka posing ini budak

ayah yang rajin nak mendukung si khaleef..ibu da xlarat

time ni hujan..xsempat nak jalan2 naik atas nun..

anak ibu yg ensem.. :)
 
lama juga kami lepak atas nun.ingat bila hujan dah benti, nak jalan2 tgk view..tapi hujan x berhenti pun..view yang kami nampak pun hanyalah kabus..yelah, atas gunung kan..kesian en.hubby xde rezeki nk tgk view langkawi dari atas gunung..so kami pakat turun bawah, since cable car dr bawah pun dah banyak yg kosong sbb xde dah orang nak naik hujan2 ni kan..

turun bawah, hujan pun dah reda, kami naik pulak langkawi duck tour..yg ni 2nd time kami naik, 1st time aritu masa last year kami naik sama2 dengan adik ipar..qaisara yang request naik ni..sibuk2 nak naik duck katanya..

 
Tgk kapal2 cantik..
Lepas pusing2 jalan2, kami gerak cari destinasi lain pulak..memandangkan masih awal, dan juga minyak kereta sewa tu masih banyak, so kami pusing2 pulau..singgah pantai pasir hitam..kami sempat isi perut dan jugak mandikan budak berdua ni..ayahnya pun mandi sama..time ni mmg xde ambil gambar dah..sempat lagi shopping baju2 kat situ..sebab murah2..then kami jalan2 tgk kampung dan sawah..syok sangat jalan2 mcm ni..heheh..

then, around 6pm mcm tu, kami pakat untuk dinner awal, dan destinasi kami ke pantai chenang, restoran haji ramli lagi sekali..terbayang2 sotong tepung kat situ yang sodapp..saya sampaikan xmakan nasik tau..ralit meratah sotong..oh,yummeh! dah pukul 7 lebih, kami gegas ke hotel semula untuk ambik beg coklat..then terus ke airport..deal dengan owner kereta sewa, then kami lepak dalam waiting room kat airport tu..
memandangkan barang2 yang kami beli agak banyak dan berat, say dah tambah berat luggage awal2 kat website air asia malam sebelumnya..tapi kn, masa check in, rupanya ada 10kg lagi terlebihh..haihh..seb baik laa tambahan rm75 je utk cover lebihan berat tu..kalau x, mungkin ratus2 agaknya..huhuhu..xpelah, malas nak pikir tang tu..janji kami semua enjoyy..huhu..

Flight take off awal dari jadual memandangkan semua penumpng dah cukup..ceh, mandai2 je kan..hahaha..yelah, suppose flight 10pm, tapi 9.45pm dah take off dah..time ni agak gigil juga laa sbb time kat atas awan tu, hujan lebat..terasa goyang2 nye tu..anak2 semua dah tido, tinggal lagi kami je sembang2 berdua..kata en.hubby, insyaAllah next time die nak bawak saya dan anak2 pegi bercuti oversea pulak..ohh.xsabarnya!!

hadiah sang suami.. :)
 

coklat penuh bag!
 
Alhamdulillah, kami selamat pergi dan balik..mmg percutian kalini adalah percutian terbaik..sangat best sbb dapat spend time sepenuhnya dengan en.hubby dan anak2.. :)


1 pengomen:

Mazatul Muhamad December 17, 2013 at 9:17 AM  

Seronoknyer jengjalan sambil shopping!