Wednesday, September 11, 2013

:: TV Baru 43" ::

Ceh..baca tajuk mcm itu tv kami yg punye laa khannn....
Ahad lepas kami ke Senheng, saje jalan2 sbb kebetulannya, dekat dengan kedai motor..hubby tgh survey2 motor ni ha, kesian die bawak moto yang dah berpuluh taun usianya, untuk gi keje..so tgh survey2 moto yg the best laa ni kan..so ahad lepas pegi subang perdana, then time nak balik tu lalu pulak kat sengheng..saje laa jalan2 tgk barang letrik kan..sbb kami punye vacuum pun dah mcm ala2 hidup segan mati xmau dah..pusing2 dalam senheng..xde pulak vacuum yg menarik, tapi tup tup ada tv 43" harga rm1199 yg menarik perhatian..tv nya tv plasma samsung..so harga tu mmg dah ok sangat laa dengan saiz nye kan..terus call along..soalan pertama.. "Along, nak tak tong2 beli tv bla bla bla utk mama abah?" haaa...along i sporting..terus On.xtanye ajis pun lagi..sbb rasanya xde masalah kot utk tong2 ngan budak engineer kapal ni..kalau die kedekut sangat pun, boleh je guna pendekatan secara halus..ala.rm300 je pun..ape de hal..utk mama abah punye pasal kan.. :D

balik tu, saje nak test2 kat umah kami dulu..hahaha..kata en.hubby..saje nk tgk cemana..kot nnt nak cari tv 50" pulak ke kan..biar terbuntang bijik mata..hahaha..seb baik ajis pun on je..then, hari isnin tu, malam nya lepas kerja, kami gerak balik ke temerloh..hahaha..ini en.hubby punye idea..i no hal laa kan..working from anywhere, asalkan ada internet..die laa..seb baik bos die pun bagi work from home..so kami buat surprise ler malam tu..tekejut abah time bukak pintu pagar..mesti laa tekejut, tetibe je balik weekdays kan..diorg pulak tgk sedap tgk bola malaysia vs myanmar time tu..si sara pulak..xboleh simpan rahsia ini budak..boleh die jerit kat tok mama die.."tok mama!! surpriseeee!! ada tv baru!!!" aisehh..lepas aku jegilkan bijik mata, baru laa die dok letak tangan kat mulut.."sshhhhh...." hahaha..comel betul..

Tv besar tok mama & tok abah..


seronok tgk reaksi mama & abah dapat tv baru yg gedabak punye besar..actually tv kat rumah tu dah lama sangat..dah bergaris2, ntah line2 datang dari mana, screen die mcm dah terkebawah..so kalau time buletin utama yg ada berita kat line bawah yg bergerak tu kan, kompem la xboleh nak baca..kesian kami menengoknya..tu pasal nampak yg murah terus rembat..haa..ambekkk..43" ko!

Durian kampung yg sodappp

Sempat sara & khaleef main bola dpn rumah

seronok balik mengejut neh..kebetulan kat kampung ada musim durian, terus abah start moto cari durian, sbb die tau cucu die si sara ni hantu durian..pastu siap buat nasi goreng kampung pedas2 tgh2 malam buta ni..seronok diorg anak cucu balik kan..esoknya, mama masak mcm2..biasa laa kalau balik kampung mmg mcm ni..sebut je laa nak makan apa..insyaAllah mama abah sediakan..siap buat serawa durian lagi..tu feveret en.hubby..abis makan dengan pulut, dia bantai makan dengan roti gardenia..bantai la hai..huhu..lepas siap2 makan sume, kami balik ke shah alam..sebab en.hubby nak g outstation ke cyberjaya..alhamdulillah..puas hati dapat seronok kan mama abah..harap mereka seronok n ceria2 selalu! :)





2 pengomen:

mama maman aka yana September 11, 2013 at 3:51 PM  

seronok kannn.. kami pernah hadiahkan tv gak tp tv terpakai kami punya la... still gud condition just kami beli yg lain so bawa blk kg jew tv tuh.. hehe

boleh letak kat dapur buat peneman tokma masak.. hahaha

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. September 12, 2013 at 9:39 AM  

Betull yana..xpe..walaupun terpakai,as long as still in good condition,diorg mesti happy punya..
yg penting seronok tgk diorg happy..nak happy kan diorg se happy yg boleh sementara diorg ada lagi ni... :)