Wednesday, May 08, 2013

:: Separuh jiwaku….pergi.. :( ::

Jiwang pagi2 ni..
yelah, the other half xde dah nak masuk 3 hari nih..huhu..actually en.hubby ada training kat jb..seminggu ni..pagi2 isnin aritu die berlepas nak flight pukul 7 pagi..seb baik naik Firefly, so xdelah jauh dari rumah..15 minit dah sampai..sebab ni 1st time naik firefly, then xsempat nak google, tu yg standby awal..pukul 4.30 kuar rumah sbb kalau mcm airasia or mas kan kene standby 2 jam awal kan? rupanya kat sini tak mcm tu..domestik lebih kurang sejam awal dari departure time, tapi pada aku better datang awal sbb kat sini setahu aku, nak check in and dapatkan boarding pass, semuanya dibuat dikaunter kan..xde self check in..so kalau dtg lewat, barisan panjang, tak ke haruu..makanya, hangkut ler budak2 kecik ni bawak pegi ke airport..mmg xtido ler diorg..seronok main kat hall yg luas tu, dah laa xde orang..huhu..

actually, en,hubby masuk company baru ni hari khamis last week..baru 2 hari masuk keje, die dah kene training kat luar..kalau ikutkan, aku nak stay je kat umah mama abah lepas ngundi aritu..tapi disebabkan my lil qaisara ada exam, so xboleh laa..batalkan je laa niat tu, sebab kalau ikutkan aku xde masalah nak keje kat memana pun as long as connection internet ok..ni dia ada exam pulak, so xboleh ponteng ler..kata en.hubby, next month maybe die kene ke singapore pulak..haih, kalau boleh ikut kan best? hehehe..

mmg lepas ni dia akan selalu outstation actually, sbb project yang die handle, client nya dimerata2..tapi aku xkisah pun..kalau berkesempatan utk ikut, aku ikut je laa..en.hubby pun dah offer dah..hehehe..cuma qaisara laa terpaksa memonteng utk few days..

mcm semalam, sara dah tanya2 dah ttg ayah dia..bila ayah nak balik? yelah, sebab actually qaisara sangat manja dengan ayah..tido malam dengan ayah, pagi g skolah ayah mandikan, ayah buatkan susu dan ayah jugak yg hantar ke sekolah..balik kerja, ayah jugak yg mandikan dia..makan malam pun die nak ayah yg suap..mmg dia akan tunggu ayah balik..so skang ni, mmg hari2 dia tanya..nasib baik boleh video call kat skype..boleh jugak jadi pelepas rindu..mcm malam semalam, die call ayah dia, ntah apa yg disembangkan 2 beranak tu..si khaleef mcm xde perasaan..die just gelak2 je tgk ayah die kat screen tab tu..kesian kat anak2..kesian jugak kat ibu ni haa..hahaha..yelah, sepanjang kami kawen, ni 2nd time kot kami berjauhan..1st time masa taun 2010, die ke brisbane, australia utk training jugak selama 3 minggu..perghh..lama gila time tu..

ttg kerja, alhamdulillah..katanya dia dapat bos yg sangat best..walaupun matsaleh, tapi sangat ok..friendly, soft spoken..semalam pun masa buat skype call, dia cerita ttg training dia, semua user dan trainer sangat2 ok..cuma katanya banyak bende yang dia nak kene belajar..biasalah kan, walaupun product nya sama dengan previous company, tapi yang ni lagi banyak kene belajar..lagipun sebelum ni baru setahun kot involve dengan microsoft AX ni..mmg lah banyak lagi nak kene belajar..as far as i know lah, this product boleh pegi jauh..sebab microsoft punya product kan..dah laa awak tu consultant..so mmg nak kene tau dari a to z, dari front end bawak ke back end, functional, system flow dsb lah..so mmg kene study bebetul, dah jadi pro nnt senang...boleh demand gaji belas2 ribu, dan saya boleh benti kerja dan concentrate pada rumahtangga, anak dan juga bisnes..keh keh keh..

alhamdulillah, so far yg aku tengok, en.hubby ku ini terang hati rupanya..fyi, die adalah seorang degree holder dalam bidang accountancy, dan mmg seorang yang kerja dalam bidang akaun pun sebelum ni..sejak die involve proj dalam satu company ni, yg mana semua die kene belajar sendiri, dan perlukan IT knowledge, dari situ lah die mula belajar dan tau selok belok IT, especially database & migration part..dan yg paling aku tak sangka, dia mula belajar menulis sql statement die sendiri! oh, kompem kalah dah bini dia ni..walaupun aku budak IT, majoring in software engineering, tapi aku pun xde lah reti nak menulis sql statement yg panjang berjela..oh, tidakkk..sebab tu mak rela jadi tester sampai ke tua, sebab dah xde keinginan nak belek2 database bagai..hahaha..tapi mmg berbeza lah dengan en.hubby..tiap hari die dok berkepit dengan tab die, dok searching ttg kerja dia..i mean IT part lah..dan sekarang, alhamdulillah..syukur..die dah boleh jadi independant, dari segi data migration ke, installation ke, bug fixing ke, semua die buat sendiri..tu pasal bos die kat company lama sayang snagat kat die, sampai mcm nak nangis bila die bgtau die nak benti aritu..huhuhu...

alhamdulillah..dah sampai tahap ni, aku bebtul lega..lega sbb incase aku nak benti keje n concentrate pada bisnes, en.hubby dah boleh support..tapi pada aku, bukanlah utk masa sekarang..sbb aku akan concentrate pada bisnes, bila aku dah ada kedai sendiri nnt..insyaAllah..sekarang masih di fasa perancangan, kalau xde apa2 halangan next year kot..tapi xtau lah lagi..kita hanya merancang kan? banyak mende yg nak dipikirkan actually..esp lokasi kedai..huhu..tapi kan, aku rasa eventho aku ade kedai pun, aku xbenti keje kot...sbb aku kan boleh keje dimana2, so rasanya xde masalah kot kalau aku angkut laptop ke kedai, buat kerja opis sambil manage kedai..sbb rasanya, aku nakkan income sendiri, utk belanja sendiri, beli keperluan aku sendiri..dan jugak saving! so kalau xde masalah utk aku buat 2 keje dalam satu masa, apa salah nya kalau aku masih stay jadi software tester ni kan?

wahaaa..panjangg pulak citenye..asalnya nak cite pasal en.hubby yang jauh dimata..eh, rindu sebenarnya..sbb xde orang nak kejutkan pagi2..hahaha..kan dah kantoi, en.hubby yg jadi tukang kejut pagi2..huhu..
oklah, nak sambung kerja..insyaAllah jumaat ni en.hubby dah balik..nak kene tunggu die kat airport jumaat malam..then sabtu tu boleh balik kampung teluk intan..xsabarnya nak jumpa si diaaaa!! rinduu...huhu..

buah hati pengarang jantung saya..imam saya dan peneman saya hingga hujung nyawa, insyaAllah.. :)

2 pengomen:

Aizura May 8, 2013 at 2:55 PM  

romantik nyerrr!!! i like... ;)

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. May 9, 2013 at 11:44 AM  

hahaha..sikit2 je kak..yg over2 tu simpan laa buat simpanan sndiri kan..hehehe