Tuesday, February 19, 2013

:: Our new baby..my WISH come true! ::

Alhamdulillah..syukur, niat nak tukar ke mpv yang betul2 multi purpose vehicle ni tercapai akhirnya..kenapa aku kata betul2 mpv? sbbnya, mmg kami berniat utk cari kereta yang selesa untuk kegunaan keluarga, dan juga untuk berniaga..yelah, mana tak nya, sekali beli stok barang coklat mau penuh satu kereta..huhu..

masa mula2 pilih tu, banyak juga list, beserta spec kereta dan juga budget..yelah, bukan boleh main pilih je kan..nak kene tengok juga mana2 yang sesuai dengan ketebalan poket dan juga purpose kereta itu dibeli..last2 kami pilih Toyota Wish, setelah menimbang tara antara Toyota Wish dan juga Honda Stream..dari segi design, mmg aku berminat dengan honda stream, tapi bila tgk tang saiz nye, stream kecik sikit,interior nye pun cantik stream..tapi bila google2, tanya sana sini, ramai yg suggest baik amik wish..so..inilah wish kami Smile

wish

hehehe..itu gambar google sahajor..mmg xde ambik gambar pun actually..xyah lah, nampak sipi2 pun jadik ler kot..hehehe..masih lagi bau kedai, dengan number plate WXP..insyaAllah, dah alang2 beli yang puas hati, kene lah guna sebaik dan semaksima mungkin..tapi apa2 pun, kalau setakat nak beli barang dapur or jalan2 dalam town, kami masih setia dengan kereta oren aku tu, sbb jimat minyak..kalau jalan jauh, yes, wish sangat jimat! bayangkan, kami ke ipoh, minyak cuma luak rm20 sahaja! huhu..setakat ni, paling jauh wish dah pergi ke Bertam Penang, kalau ke selatan dah ke JB dah..

syukur alhamdulillah.. Smile

0 pengomen: