Monday, September 19, 2011

:: Mengidam.... ::

Masa sy peknenkan sara taun 2008&2009 dulu, xpenah sekali pun sy mengidam makan mende2 yang bukan2..cumenye tekak asyiklaa nak pekene nasik lemak..kalau dah pukul 12tgh malam pun, sanggup lagi drive cari nasik lemak, tak kisah kat mana sahaja, even nasik lemak kedai mamak sekali pun..bila dah dapat nasik lemak ayam goreng panas2 tu..waahhh..lega nye lahai..tapi tu bukan mengidam kan? tu teringinnnnnnn...hehehe...

kalini? mengidam apa pulak?
hahaha..dah, dah..jgn nak buat gempak pulak..
mcm laa org peknen kan nak makan itu ini..hahaha..dah2..
actually raya aritu sy teringinnnn sgt nak makan tapai pulut yg kaler putih tu..



bukan time raya aje, dari start puasa aritu dah..yg selalu sangat sy jumpe, tapai ubi tu..
sy tak suke ler yg jenis cmtu..cari jugak kat pasar ramadhan..tapi xde..sedihh! :(
mmg teringin sangat2..tak tau nak cari kat mana..time raya aritu selalu sangat berharap bila g memana umah sedara mara tu, ada laaa yg hidang tapai pulut..
tapi nan ado..sedih tau!sekali tu kan..
masa pegi umah YB Ismail tu kan..die ada hidangkan tapai pulut!!sukenye lahaiii..tapi dah tinggal sikit masa tu..sedih,  tapi at least puas hati dpat makan..walaupun tak sejukk..yg sy idamkan actually tapai yg sejuk baru kuar dr peti ais tuh..walllaweyyy..sodap ehh..

masa balik ke teluk intan, kami ramai2 pegi melawat opah kat bota..seronok laa..makan2 ramai2..tetibe tu opah datang kat aku..die kata.."ain suke tapai x? opah ade buat ..ada dalam peti ais tu.." sy pun apa lagi..."apa opah?? tapai?? nakkkk...." hahaha..sangat la tak malu, ok! makan sorang2 kat dapur sampai mak mertua dtg pun i tak sedarr..hahaha..ni baru betul tu..makan sampa mak mertua lalu pun xperasan..hahaha..geleng kepala je die tgk menantu die sorg neh..muahaha..

sedap,u ollsss...dengan manis2 nye, dengan sejuk2 nye..nyaman nye lahai masuk ke tekak..serius!opah tak buat dalam daun mcm dalam gambar tu, die buat dalam bekas tupperware ajek..makanye sy cedok, isi dalam mangkuk..makan sorang2 kat dapur..perghh..gila heaven..hahaha..teruk betul..
alhamdulillah..puas hati sangat2 lahai sbb dapat makan apa yg diidamkan..haaa..u olls mesti ada makanan yg korang teringin nak makan masa raya kan? haa..apakah ia? cer cite..cer cite.. :D

1 pengomen:

ummi mien September 29, 2011 at 6:14 PM  

wei...aku pon suka bangat ngan tapai pulut nih. masa ngandung dulu ari2 mencari kat cafe tpt keja. walaupon mahal tetap aku beli gak. hubby aku pon gla ngan tapai nih.