Wednesday, July 20, 2011

:: Hati yang runsing! ::

Salam semua..
lama dah tak update blog ni..rasa dah dekat 3 minggu kot..huhuhu..kesian..tapi walaupun sy dah lama tak update blog, rezeki dari Nuffnang tetap tak berkurang..alhamdulillah.. dah lama dah sy tak check, tetibe semalam terasa nak check..rupenye buffered earning tu dah ada yang jadi metered, pastu ade jugak be baru! alhamdulillah..walaupun visitor tak ramai, tapi still ada jugak la sikit2 kan..tapi sy tak terasa pun nak cash kan, biarlah die dok dalam tu senyap2 dulu.. :)

baru2 ni en.hubby sakit..lama, dekat seminggu die demam..bermula dari isnin minggu lepas die dah start sakit kat opis, then g klinik..selasa mc..rabu pegi opis semula, tapi satu keje pun tak boleh buat..die demam yang menggigil2 tu..hari khamis ngan jumaat, cuti lagi..nasib baik jugak saya ni kerja dari rumah..boleh la jugak tgk2 kan en.hubby tu..die tak boleh nak telan makanan, sakit tekak katanya..memula sy agak, die kene tonsil..tapi bila check, xde la pulak bengkak nye  tu..even doktor ckp, bukan tonsil..merah pun ade sikit aje..tapi nengok gaya die nak menelan makanan tu, alahaiii..seksa jiwa dan raga..last sekali pegi klinik, jumaat lepas..kene ambik darah, sbb suspect denggi..tapi tgk result, denggi takde, tapi dalam darah en.hubby ada infection..ada kuman dalam darah..doc tanye ada tak resdung/sinus tak? menurut kata doktor, sesapa yang ada sinus mcm bersin pagi2, kerap selsema, batuk berkahak, ditambah pulak ade kuman dalam darah, kuman tu dengan mudahnya naik ke kepala dan terus merebak kat otak..huish, takut dengar nye tu! seb baik en.hubby xde sinus/resdung..tapi stilll..doc kata, even takde sinus, possibility utk kene mcm tu ada jugak..sesapa pun..doc kata kita tgk 3 hari lagi..die bagi antibiotik yang kuat sket..kalau lepas 3 hari masih sakit, kene datang semula, dan doc akan kasik referral letter utk gi jumpe specialist..alahai..risau betul time tu..

hari sabtu kami balik kampung, sbb ade kenduri, en.hubby tak larat nak drive, so sy drive half way sampai ke teluk intan..alhamdulillah, ahad tu mcm dah ok sket laa..badan pun dah tak berapa panas..sampai ke harini, syukur, dah kembali pulih, cuma sakit tekak sikit2 tu ada lagi..

nape sy risau sangat?

sebab...skang ni mcm2 dah musim org sakit sana sini..mcm2 penyakit..dah banyak blog2 yg sy baca, kisah isteri derita barah otak, suami meninggal disebabkan demam je..ya Allah..sy bayangkan kalau keadaan mcmtu menimpa saya? cemana saya dan anak? boleh ke kami hidup tanpa sokongan suami? mcm2 mende bermain dalam fikiran saya..kalau lah....kalau lah..tak patut saya fikirkan semua2 tu..tapi tu lah, kembali kepada fitrah, ajal maut semua di tangan yg Maha Esa..siapalah saya utk halang semua2 tu dari berlaku?

ya Allah..jauhkan lah perkara2 yang buruk dari berlaku kepada keluarga kami, ibu bapa kami dan seluruh anggota keluarga kami...amin..

mood : hati tak tenteram..asyik risauuu je..tapi xtau risau sebab apa..hmm.. :(

1 pengomen:

Aizura July 20, 2011 at 8:46 PM  

hopefully xde apa2 eh.. akak doakan semua2 nya baik saja.. jgn pikir byk sangat ye ain..