Monday, January 10, 2011

:: Tahniah Ana Raffali..menang AJL yg ke 25.. ::

Salam semua! :)
banyakkk sangat cerita yang nak aku sampaikan kat sini..sume cite2 weekend sudah lah..banyak sangat aktiviti aku rasa..tapi xpelah..nnt aku cite 1-1 eh? kita start dengan AJL yg disiarkan secara live malam tadi..


hmm..sume org pun dah tau kan pemenang nye sape? cik kak sorang berbaju kurung ni..comel sangat aku rasa die ni..Ana Raffali..dengan lagunya Tolong Ingatkan Aku..masa pengacara kelakar 3 org tu umumkan pemenangnye adalah penyanyi, penulis lirik, komposer..aku mmg terbayang kan Yuna yang menang..ok jugak persembahan yuna semalam kan? suara pun best..main piano pun best..aisehh..aku admire org yg cenggitu..boleh main alat muzik sambil menyanyi..kagum! ana raffali jugaa..main gitar tu..suke ah!

tapi..masa die sebut Ana Raffali adalah pemenang..aku mcm terdiam..isi rumah semua bising..katanye tak layaklah, ape lahh..hmm..serius, kalau pendapat aku..lagu Tolong Ingatkan Aku ni tak pernah pun melekat dalam kepala aku..aku pun xsure sebab apa, maybe sbb aku xadmire suara die..sorry to say, suara die biasa2 sahaja..mcm yuna, pada aku ade kelainan nye sket kalau nak bandingkan dengan penyanyi2 lain..dan jugak, kalau korang nak tau, aku tak penah tau lirik penuh lagu Tolong Ingatkan Aku, sbb ade bait2 dlm lagu tu yg aku tak dapat dengar dengan jelas, ape mende yg Ana tu sebut..hmm..jom aku tepekkan lirik die kat sini..kita sama2 tgk..

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku kisah kita

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita

Ohhhh..selama ni aku wonder jugak ape mende yang disebut kat rangkap ke 3 tuh.."Mari patahkan papan markah lama..Mari padamkan buku tiga lima" rupenye..barulah aku tau..hmm..ok..bila dah hayati bebetul lirik ni, baru lah aku paham..nape smlm masa persembahan die, ade sangkar, ade org pakai baju itam dan puttih..skang dah paham kan? ok..ade maksud kat situ..dan lagu2 mcm ni mmg menjadi kesukaan m.nasir selaku ketua juri malam tu..ok, no wonder.. :)

ape2 pun..tahniah utk ana raffali..mmg aku tak jangka die menang..tapi mungkin lagu tu ada kukuatan nye sendiri..ada elemen segar dalam lagu tu..aku xkisah pun mana2 yg menang..mmg adat bertanding lah kan..tapi.masa aku google lirik tadikan, rupenye dah ade dah org buat page kat facebook "Kami tidak bersetuju Ana Raffali menang AJL" haishh..korang tgk lah sendiri page tu kat fb..cepat betul diorg ni create page..ape punye org laa..kalau tak suke pun jgn la sampai buat mcm tu..dah juri buat keputusan cenggitu, terima je lahh kan..kalau undian melalui sms pun bising jugak..tak adil lah..ape lah..iskk..manusia ni sememangnye tak penah puas! nyampah pulak aku..huhuhu..

actually, aku jangkakan..API dengan lagunya PELITA..hahaha..aku tak tau lah nape, tapi aku suke dengan lirik die..ade mesej yang nak disampai kan kat situ..cara persembahan Lan ngan Noh pun best..tak pun, aku jangka, tak lain tak bukan, abg FT kite tu..lagu Hanyut die tu ke..kan? tapi suara die dah tenggelam timbul dah lepas die keluar drpd  kolam tuh..aiseh..die punye gimik..dasattt..patutla menang persembahan terbaik malam semalam..tapikan, aku jangka persembahan terbaik adalah API jugak..hahaha...tak pun Adira, ataupun jugak Hafiz..gimik kene tembak tu best lah..cam terkejut sket..terpikir gak aku, mana tau tetibe mm hafiz kene tembak ke?hahaha..sampai ke situ pulak aku pikir..oh, utk vokal, seharusnye aku pikirkan Black menang..cam biasa lah kan..tapi Hafiz pulak yg menang..huhuhu..

Ni adalah senarai pemenang AJL semalam..

Juara AJL - Ana Raffali ( Tolong Ingatkan Aku)
Ke 2 - Meet Uncle Hussien & Black (Drama King)
Ke 3 - Hafiz (Noktah Cinta)
Vokal Terbaik - Hafiz
Persembahan Terbaik - Faizal Tahir

ape pun ,persembahan diorg semalam best2 lah kan..esp time siti nurhaliza menyanyi..alahaii.dah la dah kurussss..cantik lak tuh! comel je die menari..jugak, ziana zain..suke tgk kulit muka die..mcm telur beb! gabungan 3 pengacara fbi, ally ngan cheryl pun best..tak abis2 ngan lawak diorg nehh..esp part ally tanye fbi..

ally : who is faizal?
fbi : faizal is mail..

ally : who is ally?
fbi : ally is kandar... hahahha!

sekali lagi..tahniah utk semua pemenang! AJL semalam best dan menghiburkan..tahniah TV3! :)

5 pengomen:

eiNa January 10, 2011 at 10:34 AM  

100% setuju dengan ain...
nk tdo pun sempat lagi k.ina ngn husband duk mengunpat yekk.

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 10, 2011 at 10:47 AM  

haha, sama lah kite kak ina..dah 2-2 dok ngadap tv je malam tadi..pastu ngumpat aje kejenye..hehehe..

Diyana Zulkifli January 10, 2011 at 3:56 PM  

bile aku tgk ketua juri m nasir,aku dah dpt agak lagu mcmane nak menang..aku mmg teka dah ana raffali.m nasir ske le dgn lagu yg orang tak paham camtu..haha.

apepun dato hjh yg pakai skarf mcm rambut yg last masa persembahan akhir tu jugak paling best!ahahaha.sapa lg,dato siti aa.keh keh.

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. January 10, 2011 at 4:06 PM  

betul lah donat..m.nasir kan suke lagu pelik2 cmtu..pelik pada kita, pada die,ade la yg specialnye kan..heeheh..

ya betullllll..aku sokongsss..comel sangat die menari malam tu..adik aku pun kompius, die ingatkan yg terjuntai tu rambut tok ti..huhuhu..

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. January 10, 2011 at 10:55 PM  

sama la kita melayan nya ainie eh.. tp sy layan sorg2 je.. bila abg nik kol, sy ngadu la sikit.. pagi tadi, dia balik, baru la pjg ceramah sy.. heheheh